Sara Brajović: Obična Beograđanka koja osvaja modni svet

Sara Brajović: Obična Beograđanka koja osvaja modni svet

Autor: | 19/01/2014

0

Smele modne kombinacije na koje su se dame u prošlosti retko usuđivale postale su trend u 21. veku, a nekada nezamisliva poigravanja sa stilom sa pista preselila su se i na ulice svetskih metropola. Zahvaljujući društvenim mrežama i brzoj internet komunikaciji, među ikonama stila današnjice nisu više samo pevačice, glumice i manekenke, već su veliku popularnost stekle i obične devojke sa istančanim ukusom koje prezentuju svoj način odevanja, uglavnom tako što se odlučuju na pisanje blogova. Njihov uticaj s vremenom postaje sve jači, a veliki broj tinejdžerki svoje modne uzore ima upravo među blogerkama čije savete vole da čuju.

Među najuticajnijim svetskim blogerkama je i Beograđanka Sara Brajović, koju je čuvena urednica američkog časopisa „Vog“ Ana Vintur uvrstila među pet najuticajnijih trendseterki. Zanosna Sara je u svet mode ušla već sa deset godina, a poslednjih godina se osim manekenstvom bavi i glumom. Ona je diplomirala istoriju na čuvenom „Kings koledžu“ u Londonu gde živi, a blog je počela da piše bez velikih ambicija isključivo da bi zabeležila svoje viđenje mode. Njen stil je ipak osvojio svet brzinom svetlosti, a mnogi svetski brendovi žele saradnju sa ovom Beograđankom. Ona je zato u februaru ove godine otvorila radnju „Gstaad“ u Švajcarskoj, u kojoj se prodaje garderoba brendova sa kojima sarađuje na blogu. Osim toga, ova ambiciozna dama je protekle godine postala i globalni brend ambasador za „Chloe“ i „Tod's“, dok je u novembru krasila naslovnicu francuskog „Voga“. Sara ne zapostavlja ni filmsku karijeru, pa je tako snimila drugi italijanski dugometražni film u režiji Enrika Landoa, „Amici in transferta“, a blistala je i na crvenom tepihu na festivalu sedme umetnosti u Kanu, što je oduševilo čuvene italijanske kreatore Stefana Gabanu i Domenika Dolčea, koji su je pohvalili na svom profilu na društvenoj mreži „Tviter“.

Istančanim modnim ukusom svet je osvojila i Beograđanka Mija Knežević, koja živi i radi u Njujorku. Manekenka sa završenim poslediplomskim studijima u oblasti medija i kulture, originalnim odevnim kombinacijama koje prezentuje na svom blogu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U 2013. godini postala je zaštitno lice brenda „Sydney to Wear”, čiji je idejni tvorac umetnica Sidni Albertini, a fotografije urađene za tu priliku našle su se u američkom „Vogu“. Dvadesetšestogodišnjoj Beograđanki ovo nije prvi put da je zaštitno lice nekog modnog brenda. Prošle godine ostvarila je uspešnu saradnju sa francuskom modnom kućom za nakit „Chanael K”.

Kada je reč o vanvremenskim ikonama stila, jedno mesto je uvek rezervisano za glumicu Saru Džesiku Parker, koja u privatnom životu podjednako dobro nosi šik odevne kombinacije, kao i u seriji „Seks i grad“. Glumica sa stalnom adresom u Njujorku koja u braku sa „oskarovcem“ Metjuom Broderikom ima troje dece poslednjih godina se češće može videti na ulicama „Velike jabuke“ u društvu svojih mališana nego na crvenom tepihu. Ipak, to je ne sprečava da prati modne trendove zbog čega na glamuroznim svečanostima, kojima uglavnom prisustvuje, bude najbolje odevena.

Žena sa najviše modnih sledbedika, koju fanovi bezrezervno vole, uprkos njenoj nesavršenosti i čestim problemima u prošlosti svakako je Kejt Mos. Njen stil u kome pravi savršen balans između glamurozne i garderobe u rok fazonu učinio ju je muzom mnogih istaknutih dizajnera i idolom brojnih dama. Poznata Britanka tvrdi da se nikada nije obazirala na mišljenje drugih prilikom izbora garderobe i da je upravo to ključ njenog uspeha. Prema mišljenju mnogih modnih kritičara njena naslednica je mlada pevačica Rita Ora koja je svetsku scenu, osim dobrim glasom i originalnim numerama, osvojila i originalnim stilom. Dve dame bile su zajedno na dodeli „British Fashion Awards“, gde su obe zablistale u punom sjaju.

Bez obzira na to što stroga pravila prilikom kombinovanja različitih stilova i boja više ne postoje i što su maštovite igre svima dozvoljene, modne ikone se ipak izdvajaju svojim prefinjenim ukusom i stavom, zahvaljujući kojem one nose garderobu, a ne ona njih.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Sara Brajovic

Pročitajte još

Najnovije vesti