Halit Ergenč: Zvezda serije "Sulejman Veličanstveni" otkriva detalje turbulentnog života

Halit Ergenč: Zvezda serije "Sulejman Veličanstveni" otkriva detalje turbulentnog života

Autor: | 19/01/2014

0


Turski glumac, zvezda "Sulejmana Veličanstvenog" priča o svom odrastanju i teškim životnim trenucima.

Omiljeni bradonja s malih ekrana, Sulejman Veličanstveni, vratio se u program i to na TV Nova. Stariji, ozbiljniji i s više sedih u bradi koje mu šminkerke na setu svakodnevno ugrađuju, no i dalje jednako šarmantan, Halit Ergenč, koji igra najvećeg turskog vladara u istoriji, i dalje je najpopularniji glumac u svojoj zemlji. A koliko je Halit uživljen u ulogu koju igra, najbolje dokazuje to što broj vlastite majke u mobilnom telefonu ima snimljen pod “Majka sultanija”.
Uprkos popularnosti i bogatstvu koje je stekao ulogom u seriji “Sulejman Veličanstveni” 43-godišnji Halit ostao je obema nogama čvrsto na zemlji. Turski novinari hvale ga kao osobu koja će sa svim obožavateljima razgovarati i rado se fotografisati, a ne voli da nosi ni sunčane naočare da bi se barem nakratko zaštitio od znatiželjnih pogleda jer, kaže, naočare su nešto što ga razdvaja od stvarnog sveta.

Halit nije imao bajkovito detinjstvo. Obeležila ga je njegova mlađa sestra Azad, koja je rođena s mentalnim poteškoćama pa su njegovi roditelji bili usmereni na brigu oko nje. Kako je Halit rekao u jednom intervjuu, njegova majka gotovo nikada nije izlazila iz kuće jer je stalno morala da bude uz sestru.

– Moji roditelji su se rastali kada sam išao u osnovnu školu, a i pre razvoda situacija među njima bila je napeta. Otac je nakon toga povremeno dolazio kući, a u meni se već tada javila neka potreba za begom. Dok je moja majka mislila da se okolo vozam na biciklu, ja sam bežao u kuću svoje druge sestre Flori – priča glumac.
Halit je upisao studije brodogradnje, ali je već na drugoj godini shvatio da je umetnost njegov životni poziv pa je odlučio da se oproba u glumi i muzici. Tokom studiranja radio je kao programer da bi zaradio džeparac.
A uz muziku i glumu, Halit je počeo da drži i časove plesa.

– Kada gledate moj život, čini se kao da je svaki period u njemu živela neka druga osoba. Prodavao sam ulaznice, nosio kostim robota i plesao na festivalima... – priča Halit. Neko vreme je živeo u Americi, gde je gledao sve poznate mjuzikle jer je bio uveren da će i njegova karijera krenuti tim putem.
– Dok sam bio u SAD, čitao sam neku knjigu o glumi u kojoj je na prvoj stranici pisalo “Sedeći kod kuće, niko vas neće primetiti”. Pomislio sam: “Svugde isti problemi”. Čekao sam ulogu u mjuziklu “Jadnici” i dva dana spavao na otvorenom dok mi nisu rekli “Shvati već jednom, mi te ne želimo”. Tada sam shvatio da ovaj posao zavisi samo od toga koliko ga dobro radiš – priseća se Halit. U tim trenucima pomislio je da odustane od glume i posveti se kulinarstvu, ali je dobio ponudu da glumi u dečjem pozorištu.
– Bio sam “švorc” i novac mi je bio preko potreban, a bilo mi je tragično da igram u dečijem pozorištu. Dok smo radili predstavu “Kralj lavova”, često sam bio pijan na pozornici. Bio sam očajan – prepričava Halit. A onda je stigla ponuda iz Turske.

– Trebalo je da radimo tursku adaptaciju “West Side Story”. Kada sam došao u Istanbul, javili su da je projekt otkazan i rekli mi da imaju spremnu moju povratnu kartu za SAD, ali sam im poručio da kartu zadrže za sebe. Pogledao sam u Bosfor i osetio blagoslov Istanbula i više mi nije palo na pamet da ga napustim – priča glumac.
A nakon te odluke sve je krenulo uzlaznom putanjom. Dobijao je uloge u reklamama, pa zatim u serijama i onda je usledila “1001 noć”. Na setu te serije upoznao je svoju današnju suprugu Berguzar Korel, a osim ljubavi, dogodila mu se i slava. Zahvaljujući svojim očaravajućim plavim očima postao je miljenik žena, a filmski kritičari su počeli redovno da ga hvale. Ulogom u “Sulejmanu” samo se još više ugnezdio na mestu najtraženijeg i najskupljeg turskog glumca.
No kako slava uvek ima dve medalje, i Halit je osetio njenu gorku stranu. Mediji su ga povezivali sa svakom koleginicom, a navodno je situacija s Merjem Uzerli, koja je igrala prvu Hurem, bila toliko alarmantna da je i Berguzar dolazila na set i pravila ljubomorne scene. Istina ili ne, to samo oni znaju, no Halitova priča definitivno može da posluži kao scenario za novu tursku sapunicu.

izvor: Večernji.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti