Milica Mandić otkriva tajnu svoje lepote

Milica Mandić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 12/01/2014

0

Šampionka u tekvondu Milica Mandić posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu postala je jedna od omiljenih devojaka u Srbiji, a ove godine nastavila je da niže dobre rezultate i osvaja medalje na različitim takmičenjima. Iako život sportistkinje zahteva naporne treninge, ova lepa Beograđanka tvrdi da uživa u svakodnevnim ženskim ritualima uvek kada ima vremena za njih. Kao i svakoj devojci njenih godina, veoma joj je važno da ima blistav ten i pažljivo bira proizvode koje koristi, a njen adut je i dugačka kosa koju s posebnom pažnjom neguje. Zahvaljujući čestim putovanjima, zgodna brineta imala je priliku da se upozna sa različitim kulturama i da vidi na koji način se žene na različitim meridijanima neguju i vode računa o svom izgledu.

Od kada ste osvojili zlatnu medalju u Londonu postali ste javna ličnost, pa je deo toga i snimanje reklama i pojavljivanja na javnim događajima. Koliko vam kao ženi prija taj deo posla?

- Naravno da kao svaka žena volim da se doteram i posetim neki značajni gradski događaj, takve stvari uvek prijaju. Međutim, dobro znam šta mi je prioritet, a to su treninzi i najbolja moguća priprema za takmičenja. Postoje periodi kada sam posvećena samo tekvondu, a postoje i oni kada mogu sebi da dopustim izlaske. Kada se sve to uskladi, može da se uživa u svakom segmentu života.

Koliko vodite računa o sebi i da li vam je bitno da ste negovana žena?
- Uživam u svemu što može da se podvede pod termin negovanje. Naročito kada imam slobodno vreme, volim da se posvetim sebi. Tada se brinem o svom licu, koži i kosi, volim da odem u saunu i na masaže i da se potpuno opustim. Uvek se radujem takvim trenucima.

Kako negujete lice?
- Imam genetski kvalitetnu kožu i čisto lice, tako da i nije potrebna preterana briga. Poštujem samo osnovna pravila, a to je redovno skidanje šminke, obavezno se svake večeri temeljno umijem i eventualno očistim lice pilingom i trudim se da koristim kvalitetne kreme.

Imate li vremena da na važnim takmičenjima razmišljate o izgledu?

- Uvek se nađe bar deset minuta uveče, pred spavanje, da se ispoštuju osnovna pravila nege.

Da li vam je bitno da svi proizvodi koje koristite budu izuzetnog kvaliteta?
- To mi jedan od prioriteta, jer bavljenje sportom "troši kožu lica", odnosno tokom znojenja na treninzima koža se jako umori, zato je važno da se izaberu dobri kozmetički proizvodi koji će sve nadoknaditi. Biram preparate koji održavaju svežinu kožu, tako da bude uvek čista i da lepo izgleda.

Imate li običaj da se često šminkate?
- Zavisi o kom je periodu u godini reč. Kada idem na treninge dva puta dnevno, onda se skoro i ne šminkam, jer tokom vežbi nema mesta za mejkap. Međutim, kada imamo slobodno vreme za odlazak u kafić ili u šetnju, volim da nanesem osnovnu šminku, a to su uglavnom puder, maskara i rumenilo.

Jeste li vešti u šminkanju?

- Jesam u onoj meri koliko mi je potrebno.

Imate negovanu i bujnu kosu, kako je održavate?
- Maksimalno posvećujem pažnju kosi, koliko mi obaveze dozvoljavaju. Volim dugu kosu, ali to zahteva mnogo truda. Kada je negujem sama, koristim šampon i balzam, a ponekad stavim i pakovanje. Međutim, najviše mi prija da odem kod frizera. Moja kosa je bujna i samo sušenje zahteva dosta vremena, pa uvek kada mogu prepustim to stručnjacima.

Odlazite li često na masaže kao profesionalni sportista?
- Jednom ili dva puta nedeljno odlazim na masaže u zavisnosti od toga koliko naporno treniram i uvek uživam u njima.

Zahvaljujući poslu kojim se bavite obišli ste mnoge delove planete. Jeste li nekada probali neku vrstu masaže ili tretmana koji nisu pristupačni u Srbiji?

- Nisam imala priliku da bilo šta isprobam, ali želim da odem na Tajland i uživam u njihovim masažama. Uvek kada sam na putovanjima, uglavnom nema mesta za eksperimentisanje i isključivo idem na sportske masaže. Ipak, zahvaljujući putovanjima videla sam mnoge zanimljive kulture. Ono što me je najviše iznenadilo i oduševilo bile su devojke u Iranu, koje se vrlo lepo šminkaju.

Vodite li strogo računa o ishrani?
- Pored mog trenera Dragana Jovića u tokvondou, imam i kondicionog trenera, profesora Dušana Ilića. U periodu kada radim sa njim ishrana je striktno propisana. Zna se tačno u koje vreme se doručkuje, ruča i večera, kada su užine i koje namirnice u kojoj količini se konzumiraju i nema mesta za odstupanja.

Koliko vam to teško pada?
- U početku bude teško jer se naviknem da pojedem neki slatkiš, kada osetim potrebu, ali se brzo uklopim u taj striktni princip ishrane. I to je deo mog posla koji mora da se poštuje ukoliko želim da imam vrhunske rezultate.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin