Dino Dvornik: U pripremi film o pokojnom umetniku

Dino Dvornik: U pripremi film o pokojnom umetniku

Autor: | 08/01/2014

0

U pripremi je dokumentarno-igrani film o životu, radu, muzici i porodici, hrvatskog muzičara i kralja fanka Dina Dvornika, koji je preminuo pre više od pet godina. U avanturu snimanja filma o ovom splitskom umetniku rešio je da se upusti reditelj Danijel Tipura - Tipi, a naslov filma biće “Manijak”. nazvan prema Dinovom hitu “Jače manijače”.

- Ideja je nastala u periodu kada sam intenzivno sarađivao sa Elom Dvornik, Dinovom ćerkom. Konstantno sam je ispitivao i tražio da mi priča o Dinu. Kada sam iz njene priče pohvatao neke njegove karakteristike, rodila se ideja o filmu - rekao je Tipi koji je za snimanje “Manijaka” odvojio četiri meseca.

Prvi kadrovi već su gotovi, a snimanje je počelo pričom Dinove udovice, Danijele Dvornik koja ne želi da komentariše ništa o filmu sve do završetka projekta. A, kako prenosi portal 24sata.hr ona je oduševljena scenarijem.

U dokumentarcu kojim reditelj želi da pokaže i onu drugu Dvornikovu stranu, a ne samo muzičku, govoriće osim Danijele i Ele i njegova najka Dijana, brat Dean, kao i brojna poznata imena poput Džibonija, Lukyja, Nenada Korkuta, Denisa Latina i drugih.

Muzička biografija Dina Dvornika, počinje kada je sa 17 godina sa bratom osnovao bend “Kineski zid”. Zajedno su snimili ploču koja je ostala kao zapis u istoriji hrvatske diskografije, kao prvo fanki izdanje. Osim muzikom, bavio se i glumom. Preminuo je samo 18 dana nakon što je proslavio 44. rođendan, septembra 2008. godine.

Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: dino dvornik

Pročitajte još

Najnovije vesti