Jelena Ristić: Moj Božić bez Novaka

Jelena Ristić: Moj Božić bez Novaka

Autor: | 06/01/2014

0


Novak Đoković i Jelena Ristić će Božić 2014. dočekati rastavljeni... Nole u Australiji, Jeca u Srbiji, u Beogradu, u porodičnom domu svoje porodice.
- Božić je dan kada svi treba da smo na okupu, za trpezom, gde otvaramo poklone, družimo se... Nažalost, poslednjih godina praznike sam često proslavljala na putu, ali ove godine biću uz porodicu i tome se veoma radujem.

Proteklih godinu dana istakli ste se u humanitarnom radu?
- Najviše sam srećna i ispunjena kada vidim osmehe i radost na licima dece širom Srbije. Sreća dece je najvažnija, ali nam stvara odgovornost da sve aktivnosti Fondacije "Novak Đoković" sprovodimo kranje ozbiljno, profesionalno, da planiramo i da rastemo kao humanitarna organizacija. Ako pogledamo iza nas, nažalost, videćete primere da je javnost ponekad osuđivala humane ljude, ali nije bilo razloga, kao što imate primere da je humanost zloupotrebljena. Mi radimo čista srca, najbolje što možemo, ali sa četvoro otvorenih očiju jer ni najmanja greška ne sme da se dogodi.

Šta biste izdvojili kao najlepši trenutak u prošloj godini u okviru humanitarnih akcija?

- Bilo ih je mnogo, ali ako bih već morala da biram, to bi verovatno bio susret sa mališanima u Kadinoj Luci i selu Gruža prilikom otvaranja "Školica života". Uživala sam i sa klincima u Svratištu koji su mnogo slatki i pozitivni, puni iskrenosti i plemenitosti, iako im je detinjstvo teško. Ove godine smo Udruženju "Romanipen" donirali igračke za njihov divni projekat "Biblioteka igračaka".

Iskreno nam kažite, da li ste na Novaka ponosniji zbog njegovog humanitarnog rada ili zbog njegovih rezultata?
- Podjednako sam ponosna zbog obe stvari. I jedno i drugo zahteva veliki rad, požrtvovanost, saradnju. Novak je vredan, disciplinovan i sve radi od srca. Sledio je svoje snove i sada želi da pomogne i drugoj deci da i ona ispune sve o čemu maštaju. Upravo svojim primerom nosi vrlo snažnu poruku jer je uspeo da postigne svetski uspeh isključivo uz pomoć svoje porodice. Što se njegovog humanitarnog rada tiče, zaista je nemerljiv. Jasno je da ne bismo imali ovoliko uspeha i pažnje da Novak nije iza svega. Njegovo ime otvara nam sva vrata, ali i njegov imidž i poverenje koje svima uliva.

izvor: Alo!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin