Halit Ergenč: Nezaboravni provod u Beogradu

Halit Ergenč: Nezaboravni provod u Beogradu

Autor: | 04/01/2014

0


Najbolje plaćeni turski glumac Halit Ergenč, na oduševljenje mnogobrojnih fanova, nedavno je proveo dva dana u Beogradu, a povod njegovog dolaska bila je promocija televizije „Nova“, koja je nedavno počela sa radom. Tim povodom u „Jugoslovenskoj kinoteci“ organizovan je svečani koktel, na kome su zvanice imale priliku da odgledaju prvu epizodu treće sezone popularne serije „Sulejman Veličanstveni“, koja će se ubuduće prikazivati na „Novoj TV“. Halitov dolazak u Srbiju, drugi po redu, nije počelo po planu zbog nepredviđenih okolnosti. Naime, u srpsku prestonicu došao je sa zakašnjenjem jer je na avionu otpao točak, ali to nimalo nije pokvarilo oduševljenje velikog broja poklonika njegovog rada, koji su strpljivo čekali da upoznaju svog omiljenog glumca. Dok je ulazio u prostorije „Jugoslovenske kinoteke“ Ergenč je privukao ogromnu pažnju prisutnih koji nisu mogli da sakriju uzbuđenje zbog njegovog dolaska. Sa prepoznatljivom bradom, koju zbog uloge Sulejmana pušta više od dve godine, i blagog temperamenta, uspešni umetnik plenio je pažnju prisutnih. Mnoge poznate dame želele su da se fotografišu sa njim, među kojima su bile i pevačica Ilda Šaulić i glumica Milena Vasić. On je strpljivo pozirao i razgovarao sa svima koji su uspeli da mu priđu i da bar nekoliko minuta budu u društvu omiljenog turskog glumca.
Po završetku koktela, šarmantni četrdesettrogodišnjak, koji je došao u društvu najbližih saradnika, otišao je u hotel „Skver najn“ gde je bio smešten tokom boravka u našem glavnom gradu. Drugi dan njegovog gostovanja protekao je u nešto opuštenijoj atmosferi, pa je slobodno vreme iskoristio za obilazak centra Beograda. Izrazio je želju da prošeta Knez Mihailovom ulicom, što su mu domaćini sa televizije „Nova“ upriličili. Dok su se šetali mnogi prolaznici prepoznali su tursku zvezdu i poželeli da se sa njim fotografišu. Glumčevu pažnju privukli su interesantni proizvodi domaće radinosti, koji se prodaju na ulici, te je za svog troipogodišnjeg sina Alija, koga ima iz braka sa koleginicom Berguzal Korel, junakinjom serije „1001 noć“, kupio vunenu kapu poznatog proizvođača „Sirogojno“. Na jednoj od tezgi na kojima su izloženi različiti suveniri slavnom Turčinu privuklo je pažnju licidersko srce, koje je takođe kupio, ali je ostao zatečen, to jest bio je prijatno iznenađen kada mu se prodavačica obratila na tečnom turskom jeziku. Posle uzbudljive šetnje gradom, za slavnog umetnika organizovan je ručak u jednom poznatom restoranu u centru grada.
Halit je predusretljivo odgovarao na sva pitanja i bio raspoložen za priču. Domaćinima je ispričao kako mu troipogodišnji sin, zbog brade koju pušta zarad snimanja serije, često postavlja niz pitanja. Poslednji put ga je pitao zbog čega nema normalno lice kao svi drugi ljudi već izduženo, pa je strpljivi otac morao da mu objašnjava. Istako je da će po završetku snimanja poslednje, četvrte sezone serije, kada će moći da obrije bradu, kod berberina morati da povede i sina da se ne bi šokirao kada ga bude video u potpuno novom izdanju.
Posle kratkog boravka u Beogradu, gde je srdačno dočekan, čuveni Sulejman vratio se u Istanbul, gde su ga čekali supruga i sin koje je obradovao poklonima iz Srbije i opisao im mnoge lepe trenutke koje je doživeo u našoj zemlji.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin