Lakom za nokte do jedinstvenih ukrasa (VIDEO)

Lakom za nokte do jedinstvenih ukrasa (VIDEO)

Autor: | 30/12/2013

0

Napravite sami originalne svetlucave novogodišnje kuglice i ukrasite svoj dom za praznike...

Blještavi ukras sa praporcima

Ukrasite jelku blještavom kuglicom koju ćete ispuniti minijaturnim praporcima. Za njenu izradu potrebni su vam providna plastična kuglica, ukrasna traka, providan lak za nokte sa šljokicama i sitni praporci.

Ukoliko nemate praporce, dovoljne su i obične plastične loptice, a ako želite da izbegnete dodatne troškove, improvizujte malo i sami napravite loptice od aluminijumske folije.

1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju četvrtinu do pola sadržaja laka za nokte. Izaberite onaj lak koji se prodaje po povoljnoj ceni, kako biste što jeftinije prošli, ili iskoristite prošlosezonski kojeg ste se već zasitili.
2. Čim ulijete lak za nokte, polako okrećite kuglu i vrtite je kako bi se lak ravnomerno razlio po celoj unutrašnjoj površini ukrasa. Ukoliko je potrebno, dodajte još laka, sve dok se kuglica potpuno ne oboji.
3. Kad je kuglica obojena, okrenite je naopako i ostavite tako 30 minuta, kako bi se pravilno osušila, a višak laka izašao napolje.
4. Kad se kuglica potpuno osuši, ubacite u nju minijaturne praporce ili ukrasne loptice, zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu traku kako biste mogli svoju blještavu kuglicu da okačite na jelku.

Zlatna kuglica s uzorkom leopardovog krzna

Napravite sami zlatnu kuglicu s inicijalom ispisanim u uzorku leopardovog krzna! Uz prozirnu kuglicu i ukrasnu traku (takođe sa leopardovim uzorkom), za izradu tog ukrasa trebaće vam i jedna čačkalica i tri laka za nokte - zlatni, smeđi i crni.

1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju zlatni lak za nokte i okrećite kuglu sve dok se lak ne razlije po celoj njenoj površini.
2. Okrenite kuglicu naopako i ostavite je tako sve dok se ne osuši.
3. Smeđim lakom za nokte ispišite svoj inicijal - iscrtajte tačkice koje ćete oblikovati u željeno slovo.
4. Potom pomoću čačkalice i crnog laka napravite linije oko smeđih tačkica, kako biste dobili leopardov uzorak. 5. Prazna mesta u slovu popunite crnim tačkicama i - slovo je gotovo!
6. Provucite ukrasnu traku kroz vrh kuglice i okačite svoj novi ukras na jelku.

Dvobojna lepotica

Ako želite da napravite svetlucavu dvobojnu božićnu kuglu sa specijalnim efektom, za to će vam trebati dva svetlucava laka za nokte u različitoj boji, ukrasna traka, prozirna kuglica i štapić za uši.

1. Ulijte malo laka za nokte u kuglicu i potom ga pomoću štapića za uši razmažite iznutra.
2. Kad ste dovoljno oslikali kuglicu jednom bojom, ulijte lak u drugoj boji i ponovite postupak sve dok ne budete zadovoljni dvobojnim šarama.
3. Na kraju zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu traku i svoj novi novgodišnji ukras ponosno obesite na jelku.

Izvor: luxlife.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin