Ljubinka Klarić otkriva tajnu svoje lepote

Ljubinka Klarić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 21/12/2013

0


Junakinju filma "Ljubav dolazi kasnije", Beograđanku Ljubinku Klarić publika je zavolela zbog serije "Moj rođak sa sela" i filmova "Sedam i po", "Normalni ljudi" i "Čitulja za Eskobara". Umetnica, koja je neko vreme živela u Los Anđelesu, ima četvorogodišnjeg sina Kostu, koga odgaja sa mnogo ljubavi i pažnje. Ova tridesetčetvorogodišnjakinja je vrlo aktivna u matičnom Beogradskom dramskom pozorištu. Trenutno priprema predstavu "Anđeo čuvar", koja će u januaru biti premijerno izvedena. U tom komadu publika će moći da je vidi u sasvim drugačijem svetlu od lika učiteljice Dunje, koji tumači u seriji "Moj rođak sa sela". Prirodna plava boja kose, plave oči i blistav ten Ljubinkin su zaštitni znak, a savete koje je godinama dobijala doterujući se za premijere i crveni tepih sa radošću je podelila sa našim čitateljkama.

Na koji način negujete kosu?
- Ne bavim se mnogo svojom kosom jer imam sreće da ne moram da se farbam, pa mi kosa nikada nije oštećena. Redovno je skraćujem i stavljam dubinska pakovanja. Ponekad poželim da promenim boju kose, ali moji frizeri to neće da mi priušte. Još nisam srela osobu koja se time bavi da je želela da pristane da mi promeni boju kose.

Šminkate li se često?

- Volim da se šminkam, ali tako da izgledam što prirodnije. Ne činim to često, ali kada stavljam mejkap, volim da istaknem ono što valja na mom licu, a to su oči. Ukoliko ne stavim maskaru, moje oči ne dolaze do izražaja jer sam plavuša sa gotovo belim trepavicama, pa je neophodno da ih istaknem.

Volite li da eksperimentišete u šminkanju?
- Privatno ne, ali saradnicima sa kojima radim projekte u pozorištu dozvoljavam da eksperimentišu. Po prirodi sam radoznala, ali nemam neophodno umeće. Moja šminkerka iz Beogradskog dramskog pozorišta naučila me je kako da stavim ten i pravilno nanesem senku.

Kakve kozmetičke tretmane volite?
- Najviše volim da idem kod svoje kozmetičarke Dragice, ona vodi računa o mom licu još od klinačkih dana. Uglavnom radimo osnovne tretmane čišćenja kože, a ponekad mi nanese neku hidrirajuću masku od koje lice zablista.

Koje kreme koristite?

- Imam osetljivu i suvu kožu lica i pri izboru krema moram da budem baš pažljiva. Koristim dermatološke kreme, prvo ih isprobam, ali na malo njih mi lice dobro reaguje. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela da pronađem brend „Avene“, koji mi u potpunosti odgovara.

Volite li opuštanje uz masažu?
- Ne volim masaže, a i nikada nemam dovoljno vremena za njih.

Da li trenirate?
- Ne, iskreno to mi je vrlo dosadno.

Jeste li brzo povratili liniju posle porođaja?

- Tri meseca posle porođaja vratila sam svoju kilažu. Bila sam mnogo mršava kada sam zatrudnela i u trudnoći nisam dobila previše kilograma. Moj metabolizam je brz i sve se bez velikih napora vratilo na svoje. Nisam vežbala, mada to toplo preporučujem. To je jedina opcija ako nemate sreće da vam je metabolizam brz.

Vaš najbolji trener je svakako sin?
- Dan proveden sa Kostom može da se uporedi sa treningom profesionalnih sportista.

Vodite li računa o ishrani?
- Jedem sve, i prestajem kada sam sita. Ne verujem u dijete, mislim da bi čovek trebalo sve da jede, ali da ima meru.

Ko vam je dao prve savete u vezi s doterivanjem?

- Starija sestra Mirjana koja je bila moj uzor u svemu i, naravno, mama. Mirjana je od mene starija dvanaest godina i bila mi je idol, bila je devojka koja izlazi. Kada sam ja bila dete, bila je moj ideal lepote.

Plašite li se starosti i bora?
- Ne plašim se, ali se, za sada, podvrgavam tretmanima koji znatno utiču na odlaganje procesa starenja. Odlazim u kliniku „Avicena“ i tamo radim tretmane laserom radi podsticanja proizvodnje kolagena u koži. Redovno radim i vampirski lifting, što je zapravo ubrizgavanje moje krvne plazme u lice.

Da li je „vampirski“ lifting invanzivan?
- Ni najmanje. Zapravo to je najprirodniji tretman koji možete da uradite, a efekat vidite odmah, pogotovo kada kombinujete taj tretman i laser.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Tijana Vuković
Šminka: Maja Marjan, 063 / 37 - 03 - 44

Maskara „Lancome“, cena: 2.700 dinara
Rumenilo „Chanel“, cena: 3.780 dinara
Krema za lice „Avene“, cena: 1.600 dinara
Puder „Kanebo“, cena: 5.600 dinara
Senke „Chanel“, cena: 4.200 dinara
Lak za nokte „O.P.I“, cena: 1.100 dinara
Krema za ruke „Eucerin“, cena: 550 dinara
Korektor „Christian Dior“, cena: 2.100 dinara
Šampon za kosu „Kerastase“, cena: 1.200 dinara

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti