Maraja Keri: Kritike zbog nastupa pred angolanskim diktatorom

Maraja Keri: Kritike zbog nastupa pred angolanskim diktatorom

Autor: | 20/12/2013

0

Maraja Keri našla se na meti kritika pošto je za nastup pred angolanskim diktatorom dobila honorar od milion dolara. Slavna pevačica održala je dvočasovni koncert za predsednika Angole Hosea Eduarda Dos Santosa prošle nedelje, za koji je dobila ogromnu sumu novca, što je naljutilo borce za ljudska prava.
- To je tužan prizor međunarodne umetnice koju je kupila nemilosrdna policijska država kako bi zabavila i prikrila kleptokratiju oca i kćerke koji su prikupili milijarde nelegalno stečenog bogatstva, dok većina Angole živi sa manje od dva dolara dnevno - istakao je predsednik Fondacije za ljudska prava Tor Halvorsen.
Marajin nastup sponzorisala je kompanija mobilnih telefona "Unitel", čija je vlasnica Dos Santosova kćerka, koja je pored toga i na čelu angolanskog Crvenog krsta, koji je navodno primio 65.000 dolara od ovog koncerta.
Ovo nije prvi put da je Maraja kritikovana zbog nastupa pred diktatorima. Pre pet godina, ona se javno izvinila zbog nastupa za Muamera al-Gadafija.
- Maraji kao da nije dosta diktatorskog novca. Pre samo pet godina nastupala je za porodicu libijskog diktatora Muamera al-Gadafija. Sada je od privatnih nastupa počela i javno da podržava jednog od glavnih kršitelja ljudskih prava i najpokvarenijih tirana - dodao je Tor.
Maraja je čak i pozirala za fotografiju sa Dos Santosom i njegovom porodicom, i prema navodima Fondacije za ljudska prava, tom prilikom izjavila:
- Srećna sam što sam u ovoj prostoriji i počastvovana sam što mogu da podelim ovaj nastup sa predsednikom Angole.
Kritičari Dos Santosove vladavine tvrde da je ubio mnoge političare, novinare i druge koji su se protivili njegovim naredbama, kao i da je monopolizovao i eksploatisao resurse nafte i dijamanata, te uspostavio kontrolu nad skoro svim delovima vlasti u toj državi.

Autor: Life Content

Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još