Pola sata sa... Zoran Kesić

Pola sata sa... Zoran Kesić

Autor: | 15/12/2013

0

Posle godinu dana medijske pauze, tridesetsedmogodišnji Beograđanin Zoran Kesić vratio se na male ekrane emisijom "24 minuta", koja se emituje na televiziji B92. Voditelj koji je karijeru započeo sa osamnaest godina na lokalnoj televiziji u rodnom gradu, tokom uspešne karijere kao autor i voditelj istakao se istančanim smislom za humor i jedinstvenim kritičkim osvrtom na društvo. Široj javnosti postao je poznat kada je potpisao ugovor sa Prvom televizijom, na kojoj je četiri sezone emitovana njegova autorska emisija "Fajront republika". Posao kojim se bavi ne posmatra kao izvor prihoda, već kao ljubav, pa često ne pravi kompromise zbog kojih će imati dobar rejting, već obrađuje teme koje ga inspirišu. U oktobru se oženio dugogodišnjom devojkom, kostimografom Ivanom Majstorović, sa kojom u februaru očekuje prinovu. Veoma se raduje proširenju porodice, i srećan je jer "mali Kesić" stiže u vreme kada emisija "24 minuta" postaje sve gledanija.

Šta možete da uradite za pola sata?

- Naš narod lepo kaže ono što možeš za dvadeset četiri minuta ne ostavljaj za pola sata. Držim se te maksime i na taj način svaki put uštedim po šest minuta.

Da li vam prija autorska sloboda koju imate na televiziji B92?
- Na toj televiziji jedna od najhrabrijih emisija na našim prostorima je "Insajder", kao i one koje rade Olja Bećković, Jugoslav Ćosić, Ljubica Gojgić i mnogi drugi, koji slobodno, kritički, ponekad oštro, ali uvek argumentovano, godinama vode svoje emisije. Lepo je biti u takvom društvu.

Kako se slažete sa novim timom saradnika?
- Sklapanje kreativne koalicije sa ekipom poznatog sajta njuz.net i rediteljem Aleksandrom Saničaninom nešto je najbolje što mi se desilo u poslednje vreme. Neobičan sklop naših različitih energija i talenta fantastična je sinergija. Uzbuđen sam da otkrijem šta sve možemo i koliko ćemo daleko ići.

Šta je za vas humor i kako znate da ćete nasmejati publiku?

- Ne priznajem humor na prvu loptu i humor za koji ti je potrebno objašnjenje. Ili je nešto smešno, ili nije. Mi pišemo o onome što nam je inspirativno, o onome što utiče na nas i što izaziva našu pažnju, i to onako kako najbolje znamo i umemo. Sigurno da nećemo u emisiji "prodavati" fore kojih bismo se privatno stideli, ali podrazumeva se da nam je i te kako u interesu da gledaoci domah razumeju šta smo hteli da kažemo.

Na koji način se opuštate?
- Uz obavezan rekreativni fudbal ili basket, najviše mi prijaju ručkovi tokom vikenda kod mojih roditelja i u tazbini, a retki trenuci u kojima imam vremena za čitanje knjiga i stripova sve su mi dragoceniji.

Koliko vam prija bračni život?
- Veoma mi prija, a sticajem lepih okolnosti, sada je još i "bračni". Lepo je biti u braku i svakome bih preporučio da nađe muža ili ženu, već prema ličnim afinitetima.

Da li je u vašem domu sve spremno za prinovu?

- Ništa nije spremno za prinovu, osim spiska šta ćemo od koga dobiti. Molim sve potencijalne davaoce bebećeg asesoara, a prepoznaće se, da nas blagovremeno obaveste ko šta daje da se stvari ne bi duplirale.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: B92

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti