Nikola Kojo: Prvi put u karijeri u ulozi TV voditelja

Nikola Kojo: Prvi put u karijeri u ulozi TV voditelja

Autor: | 10/12/2013

0

Prvi put u karijeri Nikola Kojo se oprobao kao TV voditelj. Kaže, vreme je bilo da se bar nekako krene u borbu protiv vulgarnosti koja je svuda oko nas. Svake nedelje na Javnom servisu on vodi "Šou svih vremena", podsećajući gledaoce na neke zaboravljene događaje, muziku, filmove i sve ono što budi nostalgiju.

Zašto ste se tek sada okušali kao voditelj?

- Prevagnula je ideja da se napokon na televiziju vrati nešto što u sebi nosi epitete nežnog, humanog i vaspitanog. Živimo u poplavi primitivizma i neukusa na svakom koraku. Ljudi su sve primitivniji i agresivniji i niko ne radi ništa na povratku pravih vrednosti. Krajnje je vreme da se svoj vulgarnosti u kojoj živimo stane na put. Ovaj šou ima tu misiju ili će bar pokušati da nas vrati na pravi put. Pokušaće da nas podseti da može i drugačije, da nam objasni da se nacionalizam ne jede, da se od mržnje ne živi.

Šta vam je bilo najbitnije u realizaciji šoua?

- Najviše sam insistirao na ljubavi i ljudskosti. Ni na čemu eksplicitno, ali na ideji da oni koji mrze, oni koji ne pomažu drugima, oni kojima je i mnogo malo ili onima koji blokiraju nesrećne azilante vide da je nekada bilo drugačije, ali i da sada može tako ako se okrenemo sebi samima i svojim bližnjima, svojim komšijama, ali i ljudima uopšte.

Čini se da više snimate u eks Ju republikama nego kod nas.

- Znači da se region polako ponovo ukrupnjava, ali i da zemlje u okruženju više ulaze u kulturu, koja je definitivno osnov svega. Ovde još niko nije objasnio razliku između bontona i kulture, i to je suštinski problem.

Ima li u Srbiji prostora za kulturu, koja se svojski trudi da opstane?

- Nad odrom naše kulture može mnogo dugo da se lamentira. Kič nas ne preplavljuje, nego se mi već dugo davimo u njemu. Jedini spas je državni projekat spasavanja nacije. Pitanje je kome je to u interesu? Čini mi se da ko god da je vladao ovim narodom, priželjkuje neosvešćenu, letargičnu masu kojom bi što lakše upravljao. Kao da ne shvataju da i njihova deca rastu u takvom blatu, koje će i njih jednog dana pojesti.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: nikola kojo

Pročitajte još