Sastojci:
- 1 kg svinjskog karea bez kostiju
- 3 kašike paradajz pirea
- 1,5 dl milerama
- 500 g kukuruza šećerca
- 1/2 celera
- 1 paštrnak
- 3 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 2 dl crnog vina
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, paštrnak i šargarepu očistiti, te iseći na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
3. Kuvano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u šerpu sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, paradajz pire, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta dok se sos ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim sosom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)