Rambo Amadeus: U mom porodičnom domu najviše se ceni iskrenost

Rambo Amadeus: U mom porodičnom domu najviše se ceni iskrenost

Autor: | 06/12/2013

0

Multimedijalni umetnik Antonije Pušić, publici širom Balkana poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus, svojim izvanrednim talentom tokom bogate karijere osvojio je mnogobrojnu publiku i stekao armiju fanova koji se dive njegovom vrcavom duhu. Muziku koju šarmantni muzičar stvara odlikuju satirični tekstovi, fantastična fuzija stilova i izvanredno umeće improvizacije. Na prvi pogled ili slušanje Rambovi nastupi deluju kao pokretni cirkus, neodoljivo privlačno i zabavno, a ako se pažljivije sluša njegova muzika, postaje jasno da je reč o ozbiljno darovitom umetniku koji na osoben način, kritički i beskrajno duhovito, istražuje ljudsku glupost na svim nivoima. Po prirodi "istraživač", voli da eksperimentiše, te je pre dve godine predstavljao Crnu Goru na "Evroviziji", gde je imao zapažen nastup, ali ne i takav rezultat. Pedesetjednogodišnji Kotoranin sa stalnim mestom boravka u Beogradu potpuno je posvećen porodici. U skladnom braku sa suprugom Karin ima tri sina, najstarijeg Iliju koji ima petnaest godina, godinu dana mlađeg Petra i osmogodišnjeg Marka Antonija. Kao glava porodice Rambo Amadeus uvek ističe da je vredan i radan kako bi svojoj deci obezbedio bezbrižno detinjstvo i obrazovanje koje žele i zaslužuju.
- Ne bavim se mnogo školom mojih sinova, oni su dobri đaci i nema potrebe da ih nadgledam. Objasnio sam im da je to njihov posao, kao što je moj posao da zaradim novac od koga možemo normalno da živimo. Oni su školovanje na taj način i shvatili, veoma ozbiljno, kao svoju radnu obavezu.
Rambo i njegova supruga sa decom su izgradili prijateljski odnos koji se bazira na poverenju.
- Svako dete za svog oca misli da je najbolji na svetu, pa tako i moji sinovi. Kod nas u kući najviše se ceni iskrenost, kada naprave neku glupost i dođu i kažu mi, ja se trudim da balansiram, ali i da im pokažem da u meni uvek imaju oslonac i da je iskrenost na ceni - kaže popularni muzičar.
Sinovi slavnog Ramba su nalik na njega, veoma su radoznali i svestrani, pa osim obaveza u školi, imaju i druga interesovanja.
- Klasično obrazovanje mojim sinovima, naravno, ne pruža sve što ih zanima, mnogo toga žele da saznaju i otkrivaju i iz drugih izvora. Klasično školovanje je sada u fazi promene i modernizovanja, tako da smo zadovoljni tim razvojem i napretkom. Sva trojica, Ilija, Petar i Marko Antonije, imaju puno hobija, idu na treninge, bave se sportom i sviraju. Po kući sviraju gitare, imaju klavijature, čak sam im kupio bubnjeve, koje doduše sviraju kod mene u studiju, pa ne prave buku kod kuće. Sa drugovima obično svrate kod mene u studio pa tamo "drndaju" instrumente do mile volje, što je, čini mi se, odlično. Pored njih i ja nešto "drndam” po instrumentima, čuće se uskoro - duhovito ističe umetnik.
Talentovani muzičar često je posvećen i vršnjacima svojih sinova, pa rado preuzima ulogu promotera svega što je u interesu najmlađih. Nedavno je javno podržao osnivanje onlajn principa učenja u virtuelnim učionicama "Super škole", koju će pohađati osnovci koji žele da prošire svoje vidike preko interneta.
- Internet može da bude i "Aleksandrijska biblioteka" i "Pandorina kutija" puna zla. Na njemu je sve dostupno, a obuka kako se krstari internetom veoma je važna. Ljudi su me pozvali, procenivši da sam ja na neki način u poslednje vreme pozicioniran kao zaštitno lice novih, čistih, tehnologija, ekologije i edutejmenta. Edutejment je kombinacija edukacije i entertejmenta, srpski rečeno zabave.
Iako je pobornik novih tehnologija, smatra da je institucija učitelja nezamenljiva.
- Sada učitelji dobijaju novi značaj jer je njihovo težište na vaspitnoj ulozi. Internet-škola omogućava da se onlajn uči, pa profesorima ostavlja više vremena da se bave vaspitnom delatnošću i budu produžena ruka roditelja i decu kanališu i izvedu na pravi put.
Znanje je za Ramba uvek bilo najvažnije, pa je i pored statusa zvezde, koji je zaslužio svojom muzikom, pronalazio vreme da se dodatno edukuje u oblastima umetnosti koje ga zanimaju. Na Beogradskom unverzitetu diplomirao je matematiku i prirodne nauke, a kao mnogi primorci bavio se jedriličarstvom.
- Bio sam dobar đak, veoma sam ozbiljno shvatao školu, čak sam učestvovao i na nekim takmičenjima matematike u staroj Jugoslaviji, a u regatama sam osvajao nagrade - šeretski se osmehujući, priča Rambo.
Na sreću ljubitelja njegove muzike, bez obzira na završeni fakultet opredelio se za umetnost. Posle nastupa na "Evroviziji" usledila je medijska pauza koju će uskoro prekinuti novim angažmanom.
- Sada pregovaram sa muzičkom izdavačkom kućom "Maska univerzal" da budem muzički urednik za mlade i nove bendove čije je težište na instrumentalnoj muzici i džezu. Dakle, uređivaću svoje, ali i pesme drugih izvođača - kaže na kraju razgovora za "Hello!" Antonije Pušić.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti