Nevena Božović: Nemam vremena za ljubav

Nevena Božović: Nemam vremena za ljubav

Autor: | 23/11/2013

0


Mlada pevačica Nevena Božović, posle zapaženog učešća u muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“ i nastupa na „Evroviziji“, nastavlja da oduševljava publiku svojim raskošnim glasom. Istrajna je i uporna pa ne čudi što munjevitom brzinom ide ka svom cilju da postane velika zvezda. Posle prvog singla, pod nazivom „Pogledaj me“, koji je za Nevenu komponovala i pisala Aleksandra Kovač, pevačica nežnog izgleda vredno priprema novu pesmu koju je za nju uradio njen profesor iz srednje muzičke škole koju je završila u rodnoj Kosovskoj Mitrovici.
- Moju novu pesmu uradio je Dušan Popović, čovek koji me prati od malih nogu. On mi je napisao prvu pesmu „Piši mi“, kojom sam osvojila treće mesto na dečjoj „Evroviziji“ pre šest godina. Na moju sreću, i ovu novu pesmu, koja još nema naziv, napisala mi je osoba koja me jako dobro poznaje i zna šta mi leži i kakav je moj senzibilitet. Na prvo slušanje veoma mi se dopala jer je izražen moderan „RNB“ zvuk, koji i privatno volim. Na stvaranju ove numere učestvovali su vrhunski muzičari, gitarista Aleksandar Sedlar i Ksenija Milošević, koja je pevala prateće vokale. To su moji prijatelji koji su „uskočili“ da mi pomognu, što mi mnogo znači - na početku razgovora za „Hello!“ govori Nevena.
Simpatična devetnaestogodišnja pevačica veoma je posvećena studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a uz dobru organizaciju slobodnog vremena postiže baš sve što isplanira. Za prijatelje iz detinjstva, koji se takođe školuju u našem glavnom gradu, uvek izdvoji vreme.
- Maksimalno sam posvećena obavezama na fakultetu, jer prošle godine, kada se zapravo dešavalo sve što je vezano za početak moje muzičke karijere, nisam imala mnogo vremena da učim. Moj prioritet je obrazovanje i naravno nova pesma čijoj se promociji baš radujem - iskrena je lepa plavuša koju za Kosovo, gde je odrasla, vežu lepe uspomene.
- Za detinjstvo me vežu predivne uspomene, išla sam u dve osnovne škole, zatim u dve srednje, trenirala sam košarku, išla sam na folklor šest godina i svirala sam klavir. Imam divno društvo u Mitrovici, mnogi od njih studiraju u Beogradu i družimo se, a mnogi su ostali dole, ali smo u svakodnevnom kontaktu.
Nevena stalno ističe koliko voli rodni grad, a svojim optimističnim stavom želi svima da prenese poruku da je atmosfera u Kosovskoj Mitrovici pozitivna.
- Teško je, ali ljudi su godinama navikli na sve što se tamo dešava i pozitivni su, što je najvažnije. U Kosovskoj Mitrovici ima mnogo studenata iz raznih gradova naše zemlje koji se tamo školuju i žive, mislim da to održava moj grad - kaže Božovićeva, kojoj neodstaju roditelji. Zbog trenutne situacije brine za njih, ali je svakodnevno u kontaktu sa njima.
- Naravno da se zabrinem za roditelje i da mi nedostaju, ali čujemo se svakodnevno i pratim sve što se tamo dešava jer je to deo mene. U poslednje vreme retko idem u Kosovsku Mitrovicu, nisam bila kod kuće mesec i po dana, što je za mene dug period razdvojenosti. Trudim se da, kad god nađem slobodno vreme, makar na dva dana, odem kod mojih, mada oni sve češće dolaze kod mene. Mama, tata i sestra su mi najveća podrška u životu, oni me prate i bez njih nikada ne bih mogla ni da sanjam da ću se profesionalno baviti muzikom. Imamo drugarski odnos, pa nije bilo potrebe za zabranama i povišenim tonom, jer su nam na lep način usadili šta se sme a šta ne. Meni su roditelji najbolji prijatelji - govori mlada pevačica.
Nevenina dve godine starija sestra Jelena ne bavi se muzikom, ali je takođe veoma nadarena.
- Moja sestra Jelena studira arhitekturu i krenula je maminim stopama, ali ona, takođe, izuzetno lepo peva, imamo veoma sličnu boju glasa. Nadam se da će jednog dana, kada to bude poželela, pokazati širem auditorijumu svoj talenat. Mnogo bih volela da se to desi.
Iako nije zaljubljena i nema partnera, Nevena u svemu pronalazi lepotu i razlog za sreću.
- Zaljubljena sam u muziku i prirodu, i lepotu života. Iskreno, nemam vremena za ljubav, vrlo retko izlazim. Muškarci mi prilaze više nego ranije, ali to se ne odnosi na udvarače, već na ljude koji mi prilaze na ulici da me pozdrave i koji još komentarišu emisiju „Prvi glas Srbije“. Emitovana je pre skoro godinu dana, ali još imaju potrebu da podele utiske, što mi jako prija - kaže na kraju Božovićeva.

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković
Šminka: Maja Marjan 063 / 370 - 344
Mesto snimanja: restoran „Jimmy woo“
Strahinjića bana 47 60 / 30 - 77 - 077

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti