Viktorija: Novim pesmama oprostiću se od scene

Viktorija: Novim pesmama oprostiću se od scene

Autor: | 18/11/2013

0

Snežana Mišković Viktorija, pionirka Ju-roka, vraća se na scenu, ali samo da bi se novim pesmama oprostila od publike. Uz periodične nastupe po klubovima, pevačica se snalazi za egzistenciju držeći predavanja o bolestima zavisnosti na osnovu ličnog iskustva.
- Novim pesmama oprostiću se od estrade jer neću da se sa 60 godina čepim. Ježim se klimakteričnih baba na sceni. Tražim odgovarajući prostor za koncert, a posle toga odlazim sa scene, baviću se muzikom za svoju dušu i da zaradim koliko mi treba - kaže Viktorija.
Na pitanje od čega danas živi, kaže da je oduvek radila taman koliko joj je trebalo za skroman život sa ćerkom Tarom.
- Vaspitala sam je da ne bude besna i neskromna, i da joj materijalne vrednosti ne budu cilj. Na vreme sam stekla stan i ne brinem da li ćemo imati gde da spavamo, ali nemamo slike, umetnička dela i nakit. Rokenrol je danas skup sport, da bi se pojavljivao u javnosti moraš da plaćaš zakup prostora gde nastupaš, a ja to neću.
Ona se bavi i vaspitno-edukativnim radom uz glumicu Nadu Blam i psihologa Jovana Marića s kojima drži radionice tinejdžerima kojima priča o svojoj borbi s porocima.
- Pune dve godine putujemo i bez zadrške ulažemo sve znanje i umeće da smanjimo agresiju i poročnost među decom - kaže ona.
Viktorija kaže da se za sve u životu borila sama, bez ičije pomoći. Od svoje sestre Jorgovanke Tabaković nikada nije tražila usluge.
- Biram trenutak za kontakt s njom jer nikada se nikome nisam nametala i smetala mu. Ženi koja je profesionalac cela zemlja i tona problema svalilili su se na grbaču, i taman posla da se bavi mojom karijerom. Ja umem da živim i s malo novca iako sam nekad umela i neracionalno da trošim. Kad mi zatreba lova, onda okupim bend i odemo negde na svirku. Vozim se prevozom i kupujem na pijaci, kao sav normalan svet - kaže ona.

Izvor: Blic

Foto: D. Živančević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin