Endi Mekdauel: Nisam spremna za još jedan brak

Endi Mekdauel: Nisam spremna za još jedan brak

Autor: | 17/11/2013

0

Američka glumica Endi Mekdauel poslovno je veoma aktivna i trenutno je popularna zbog filma "Mighty Fine", u kome igra sa starijom kćerkom Rejni. Nekadašnja manekenka u pedeset petoj godini zadivljuje mladalačkim i prirodnim izgledom koji, tvrdi, duguje jogi i ajurvedi. Retka je javna ličnost za koju se stručnjaci iz estetske hirurgije slažu da nije korigovala lice u želji da ostane što duže mladolika.
Karijeru je započela kao model, kada ju je poznata kozmetička kuća "L'Oreal" kao dvadesetsedmogodišnjakinju angažovala da bude njihovo zaštitno lice. Tri godine kasnije dobila je ulogu u poznatom filmu "Seks, laži i video trake", što ju je proslavilo, a potom su se nizale role u filmovima. Zahvaljujući šarmu i talentu uspela je da postane veoma tražena glumica i da stekne svetsku slavu. Detinjstvo lepe Amerikanke nije bilo idilično, njeni roditelji su se razveli kada je imala šest godina, posle čega se njena majka odala alkoholu i bila je više odsutna nego prisutna u Endinom životu.
- Moja majka je umrla u pedeset trećoj godini. Godinama sam se mučila razmišljajući šta sam sve mogla da učinim za nju. Na kraju sam se pomirila sa činjenicom da je preminula od srčanog udara izazvanog alkoholizmom. Nikada se nije oporavila od toga što ju je moj otac napustio. To iskustvo je bilo teško za sve nas, ali je od mene napravilo nezavisnu i motivisanu osobu. Naučila sam da ne treba da se oslanjam na druge - rekla je Endi.
Zvezda filmova "Zelena karta" i "Četiri venčanja i sahrana" prvi put se udala kada je imala dvadeset devet godina za bivšeg manekena Pola Kvejlija, sa kojim je bila trinaest godina u braku. Izrodili su troje dece, te je ova umetnica danas majka dvadesetsedmogodišnjeg Džastina, dvadesetčetvorogodišnje Rejni i osamnaestogodišnje Margaret. Dve godine posle razvoda Endino srce je osvojio Ret Harcog, njen prijatelj iz rodnog kraja, Južne Karoline. Iako su bili veoma zaljubljeni, njihov brak je okončan 2004. godine. Od tada Endi Mekdauel ne izlazi na romantične sastanke, niti traga za srećom na emotivnom planu, već je u potpunosti posvećena svojoj deci. Javno priznaje da dugo nema partnera.
- Nalazim se u neobičnoj fazi, dugo se nisam ni sa kim zabavljala. Nisam spremna na taj rizik da nekome otvorim vrata svog života - iskreno kaže Endi koja se trudila da svojim naslednicima pruži bezbrižno detinjstvo, daleko od očiju javnosti, na ranču u Montani.
Kćerke holivudske glumice, koje nose očevo prezime Kvejli, odlučile su da krenu majčinim stopama. Starija Rejni igra Endinu kćerku u seriji "Mighty Fine", dok je Margaret proteklog leta pohađala studije glume na Kraljevskoj akademiji dramskih umetnosti u Londonu.
- Želela sam da moja kćerka Rejni bude srećna. Mnogo volim svoj posao, ali sam želela da ona shvati koliko gluma može da bude težak posao i koliko je taj svet surov. Mislim da je važno da, kao i svi roditelji, podržavam svoju decu u svakom njihovom izboru, pa i kada je reč o poslu - izjavila je Endi povodom rada u seriji sa kćerkom Rejni, koja je nasledila majčinu raskošnu lepotu.
Zvezda mnogih blokbastera i dalje izgleda besprekorno, jer redovno praktikuje jogu. Pre dvadeset pet godina počela je da se bavi jogom kako bi joj to pomoglo tokom prve trudnoće, i od tada je praktikuje svakodnevno.
- Ne znam šta bih bez joge. Ona je za mene nešto sveto. Izmenila mi je perspektivu, način na koji komuniciram sa ljudima, učinila me je svesnijom, pomogla mi da se usredsredim, donosim bolje odluke, stanem na svoje noge. Takođe, praktikujem ajurvedsku medicinu, radim jednostavna "čišćenja" tela i imam svoje dane kada sam mirna i ne razgovaram ni sa kim. To mi je neophodno, naročito posle intenzivnih snimanja - otkrila je Endi tajnu odličnog izgleda.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin