Sastojci:
- 200 g praške šunke
- 300 g mlevene junetine
- 350 g šampinjona
- 2 dl pavlake
- 150 g suvog vrata
- 1 kora lisnatog testa
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti junetinu sa jednim jajetom i pavlakom, te začiniti po ukusu.
3. Uzak pravougaoni kalup nauljiti i obložiti ga listovima suvog vrata. U obložen kalup ređati naizmenično fil od mesa, šunku i fil od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, završiti sa praškom šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog testa, pokriti folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenela.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Divlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte višeLepa Brena ima 63 godine i liniju na kojoj joj žene zavide: Tajna je u načinu kuvanja
Saveti Lepe Brene za idealnu težinu
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)