Dana Maar petom samostalnom izložbom oduševila Beograđane

Dana Maar petom samostalnom izložbom oduševila Beograđane

Autor: | 13/11/2013

0


Vizuelna umetnica Danica Marinković poznatija kao Dana Maar otvorila je svoju petu samostalnu izložbu pod nazivom „People We Know“ u galeriji „New moment“ u Beogradu. U opuštenoj atmosferi i u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz kulturnog i javnog života naše zemlje, ona je predstavila seriju svojih najnovijih kolaža i fotomontaža kako na platnu tako i na papiru. Najveću podršku perspektivnoj umetnici dali su, kao i uvek, njeni roditelji, naš eminentni slikar Milan-Cile Marinković i Beba Marinković. Veliku pažnju svojim dolaskom izazvao je američki ambasador u našoj zemlji Majka D. Kirbija koji izuzetno ceni rad Marinkovićevi i koji je sa velikom pažnjom pogledao sve kolaže. U obraćanju gostima, Dana je podsetila prisutne na svoju prvu izložbu 2008. godine kada je jedan od gostiju bio i preminuli marketinški mag Dragan Sakan koji je i osnivač galerije „New moment“ u kojoj je ovog puta izložila svoja dela.

DSC_7164

"Moja prva izložba u galeriji „Ozon“ 2008. godine je bila jedan lep početak za mene. Ona je bitna zato što je prisustvovao jedan čovek, ni manje ni više nego Dragan Sakan. I pet godina kasnije, ja se nalazim ovde sa mojim novim radovina i jednom snagom i emocijom koja me održava i koja mi slobodu da se izražavam kroz kolaž, kroz likovnost i kroz život koji nosim sa sobom", rekla je ona.

Prisutni su uživali u odličnim umetničkim radovima i prijatnoj atmosferi i druženju sa Marinkovićevom. Ova izložba biće otvorena do 6. decembra, a svi kojima se dopadaju radovi imaće priliku i da njima ukrase svoj dom, jer je prodajnog karaktera.

DSC_7151

DSC_7160

DSC_7174

DSC_7184

DSC_7198

DSC_7205

DSC_7235

DSC_7238

DSC_7251

DSC_7263

DSC_7287

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti