Sastojci:
- 125 g brašna,
- 50 g šećera,
- 50 g putera,
- 15 ml slatke pavlake (za testo),
- 600 g miksovanog šumskog voća,
- 100 g šećera u kristalu (za fil)
Priprema:
Brašno, šećer, slatku pavlaku i puter umesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta.
Fil:
Pola količine šumskog voća ukuvajte sa šećerom, na umerenoj temperaturi, tako da voće ostane celo.
Finalni postupak:
Poređajte voće preko testa, pa preko toga stavite ostatak svežeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)