Dragana Mirković: Kasno je za treće dete

Dragana Mirković: Kasno je za treće dete

Autor: | 11/11/2013

0

Folk zvezda Dragana Mirković kaže da njen život najmanje liči na život estradne zvezde i da je sve podredila porodici. O velikim i spektakularnim koncertima ne razmišlja i ističe da je ljubav prema muzici jedini razlog njenih povremenih nastupa. Televizijski gledaoci su nedavno imali priliku da je nakratko vide u žiriju muzičkog šoua "Tvoje lice zvuči poznato" na TV Prva. Popularna pevačica, koja godinama živi u Beču, naglašava da bi bila neskromna kada bi još nešto poželela i da ne postoji ništa u čemu vidi izazov.
- Odavno više ništa ne može da me fascinira ni na privatnom ni na profesionalnom planu - kaže za "Novosti" Dragana Mirković.
- Imam 45 godina, divan brak, dvoje dece, uspešnu karijeru i život bez skandala. Šta još mogu da poželim? Zahvalna sam roditeljima na vaspitanju, što su mi usadili prave vrednosti i srećna sam što se nisam promenila. Ono što ponesete iz kuće, to vas prati ceo život. Ostala sam ona ista osoba koja je kao dete otišla iz Kasidola. Molim vas, obavezno spomenite Kasidol. Ne znam zašto neki smatraju da će me uvrediti ako napišu da sam sa sela. Ponosna sam na poreklo, jer sam odrasla u zdravom okruženju i imala divno detinjstvo.

Letos ste održali koncerte u Bugarskoj i Rumuniji. Stiče se utisak da namerno zaobilazite Beograd?

- Gotovo svakodnevno dobijam pozive da održim koncert u Beogradu. Volim stvari koje se dešavaju neplanski i koje me ne opterećuju. Znam šta znači napraviti veliki koncert u srpskoj prestonici, ali zaista, nemam potrebu da se dokazujem. Ako se nešto dogodi spontano, kao kada sam održala humanitarni koncert u Sava centru, to je nešto drugo. Kada je reč o solističkom koncertu neću reći ne, jer se nikad ne zna, ali ću izbegavati da se to dogodi. Lepo mi je i ovako.

S obzirom na to da ćete uskoro obeležiti 30 godina karijere, to se nameće kao povod za solistički koncert u Beogradu...
- Ne volim ništa što se nameće, pa čak ni povod za koncert. Taj jubilej može da se obeleži i drugačije. Ništa još ne planiram. Velike stvari u životu su mi se desile slučajno i sve što radim želim da radim srcem i iz zadovoljstva, a ne zato što moram.

Kako izgleda vaš život u Beču?
- Živim u uređenoj zemlji u kojoj nema poremećenih sistema vrednosti i to me oduševljava. Najviše vremena provodim sa decom. Vikendom se uglavnom viđamo sa prijateljima, posećujemo obližnje parkove ili idemo na planinu. Samo 50 kilometara od naše kuće nalazi se ski-centar. Nisam žena koja vreme provodi u salonima lepote. To je za mene gubljenje vremena, kao i šoping. Kada treba da kupim garderobu za nastup, iznerviram se unapred, jer znam da će mi propasti ceo dan. Ja nisam čak ni tipična žena, a kamoli zvezda.

Dokle ste stigli sa renoviranjem dvorca i kada planirate useljenje?

- Radi se uveliko, neki delovi su već završeni, poput balske dvorane i levog krila na prvom spratu. Završeni su i osnovni radovi na drugom spratu, gde ćemo živeti. Zdanje je ogromno, ima tu još mnogo da se radi i mislim da smo stigli tek do pola. Još ne znam kada ćemo se useliti, ali moram da priznam da se tome najviše raduje moj suprug Toni.

Pevačica kaže da njena deca, Marko i Manuela, ne vole publicitet i da su protiv toga da im se slike pojavljuju u novinama.
- Imaju odbojnost prema takvim stvarima, jer su u potpuno drugom fazonu. Budući da sam od 15. godine na sceni, navikla sam da sve delim sa publikom. U mom životu ništa nije bilo tajno, zbog čega sam dopustila da se objavljuju fotografije moje dece. Mislim da sam napravila veliku grešku. Marko i Manuela su dovoljno veliki da sami odlučuju o tome.

Mada je često isticala da bi volela da rodi još jedno dete, Dragana smatra da je za to kasno.
- Iskreno, smatram da sam zakasnila. Priroda tako kaže. Volela bih da imam još jedno dete, ali to, nažalost, ne zavisi samo od mene i mog supruga.

Izvor: Novosti

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još