Zvezde zablistale na premijeri filma "Vojna akademija 2"

Zvezde zablistale na premijeri filma "Vojna akademija 2"

Autor: | 07/11/2013

0

Premijera filma "Vojna akademija 2", koji prikazuje nastavak sudbine glavnih junaka istoimene televizijske serije, koji se sada školuju za pilote, održana je sinoć u beogradskom Sava centru.
Po završetku filma, publika je aplauzom i ovacijama pozdravila glavne glumce koji su izašli na scenu beogradskog Sava centra zajedno sa rediteljem Dejanom Zečevićem i celom ekipom koja je radila na filmu, među kojima je bio i popularni pevač Vlado Georgiev, koji se pojavljuje u filmu.
Bojan Perić, koji igra kadeta Stošića, rekao je nakon premijere filma da je rad na snimanju bio jedan od najdivnijih momenata u njegovoj karijeri i da je protekao u druženju i zajedništvu, što se na kraju i videlo u samom filmu. I pored svih priprema koje su glumci morali da prođu na Vojnoj akademiji kako bi verno predstavili njene kadete, Perić za Tanjug kaže da mu je najteže bilo da se pojavi upravo pred publikom na premijeri i sačeka njihovu reakciju.
Glumica Tamara Dragičević, koja igra kadetkinju Nadicu rekla je da je najvažnije da je publika nakon odgledanog filma izašla sa osmehom na licu, a da je još kasting nagoveštavao da će serija, a potom i film biti sjajni. Za Tamaru je iskustvo koje je stekla pripremajući se za film, kako kaže, bilo istovremeno i interesantno i teško, jer je podrazumevalo ustajanje u pet sati i teske pripreme. Ona je, ipak, navela da je zbog uloge i sudbine koju je Nadica doživela, propustila neke od najzanimljivijih momenata tokom snimanja filma, kao što je letenje helikopterom, spuštanje padobranom itd.
Premijeri filma, pored režisera Zečevića i glumaca Perića i Dragičević, prisustvovali su i glumci Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Nikola Rakočević i Nevena Ristić.
Glavni glumci su pre projekcije filma prošetali crvenim tepihom pored kojeg su stajali kadeti Vojne akademije.
Premijeri filma prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Vojne akademije general major Mladen Vuruna i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Filmu "Vojna akademija 2" prethodila je istoimena popularna televizijska serija, a film prikazuje živote kadeta, njihova životna iskustva, privatne probleme, ambicije i karijere. Budući da je igrana serija imala "otvoren kraj", gledaoci filma će moći da vide koje su posledice saobraćajne nesreće kadeta Stošića, hoće li se Nadica oporaviti, šta se desilo sa Risom i Zimčetom, kao i ko će završiti Vojnu akademiju, a ko će odustati. Takođe, gledaoci će saznati i koje ljubavi će izdržati test vremena i razna iskušenja, a koje će se veze rasprasti.
Film će, nakon Beograda, danas imati novosadsku premijeru, u Nišu i Zrenjaninu 8. novembra, Čačku i Kragujevcu 9. novembra, u Kraljevu 10, Banjaluci 14. novembra, u Požarevcu 15, Kikindi 17. a u Aranđelovcu 19. novembra.

Izvor i foto: Tanjug/T. Valič

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin