Tijana Dapčević: Porodica nikada ne trpi zbog mog posla

Tijana Dapčević: Porodica nikada ne trpi zbog mog posla

Autor: | 01/11/2013

0

Pop pevačica Tijana Dapčević je, od kada se pojavila na javnoj sceni, osim po odličnom glasu i jedinstvenom duhu, bila zapažena i po svom stilu odevanja, za koji se uvek trudila da bude jedinstven i u skladu sa njenim temperamentom. Potrebu da izgleda lepo nasledila je od majke koja joj je i danas uz sestru Tamaru Todevsku najbolji konsultant prilikom izbora garderobe. Svoj stil lepa dama počela je da menja pre nešto više od dve godine kada je drastično smršala i posvetila se svom izgledu. Od tada sve češće je možemo videti u nešto ženstvenijoj garderobi, a ta promena naročito se dopala njenom suprugu Milanu, sa kojim je već trinaest godina u harmoničnoj vezi i sa kojim ima petogodišnjeg sina Vuka. Ovoj muzičkoj zvezdi mnoge promene dogodile su se poslednjih meseci i na poslovnom planu, jer je počela da se bavi i glumom zahvaljujući kojoj otkriva novu stranu svoje ličnosti, a javnost je više nego oduševljena njenim pozorišnim talentom. Uspehe niže i u muzici, te je nedavno izabrana za predstavnicu Makedonije na "Evroviziji", koja će sledeće godine biti održana u Danskoj.

Nedavno ste izabrani za predstavnicu Makedonije na "Evroviziji", koliko vam to znači?

- To što mi je Makedonija ukazala poverenje da predstavljam svoju zemlju na "Evroviziji" nije me iznenadilo, ali me je obradovalo. Ukazali su mi veliko poverenje jer ću sama izabrati pesmu sa kojom ću nastupiti u Danskoj, ali i čitav tim koji će me pratiti. Nikada u karijeri nisam imala odgovorniji zadatak i moram da priznam da imam pozitivnu tremu. Ambicije su mi da budem bar među prvih deset, a autor koji mi bude ponudio najbolju pesmu putovaće sa mnom u Dansku. Moj adut će biti kvalitetna numera jer smatram da je to najbolji i najsigurniji način za dobar plasman. Kada imate dobru kompoziciju, nije vam potreban spektakularni marketing ili PR već sve to dolazi spontano

Na koji način se posvećujete tom odgovornom zadatku?
- Svakodnevno preslušavam pesme koje mi šalju različiti kompozitori. Za sada imam uži izbor od deset numera, a ubrzo ću morati da se odlučim za jednu.

Hoćete li u narednom periodu češće boraviti u Skoplju zbog priprema za put u Kopenhagen?
- Nema potrebe za čestim odlaskom u Makedoniju.

Da li će vas članovi familije pratiti na "Evroviziji"?

- Naravno, moja sestra Tamara će pevati prateće vokale, a suprug Milan će biti zadužen za organizacione poslove jer je u tome najbolji. Sa nama će putovati i naš sin Vuk bez koga nigde ne idem.

Kada ćete promovisati vašu novu pesmu "Suze od pepela" za koju ste snimili i spot?
- Pesma i spot su snimljeni pre nekoliko sedmica i zamišljeno je da organizujem promociju. Međutim, mnogo sam zauzeta u poslednje vreme pa će se to desiti čim budem imala dva slobodna dana. Osim toga, bilo je i mnogo lepih događaja u poslednje vreme pa nisam htela da se preklopim ni sa kim.

Pre nekoliko meseci počeli ste da se bavite i glumom, radite li i dalje sa velikim žarom taj posao?

- Da, gluma me ispunjava i kroz nju pronalazim i otkrivam novu sebe. Pored predstave "Pukla bruka", u kojoj sam debitovala sa Mikijem Damjanovićem i koju ćemo uskoro izvesti trideseti put u Nišu, glumim i u komadu "A gde su kokoške". Reč je o predstavi Teatra "Kult" u koju sam, kako se to žargonski u tom poslu kaže, "naknadno uletela".

Hoćete li i dalje biti angažavani kao glumica?
- Naravno, već u "Zvezdara teatru" spremam komad "Maratonci trče počasni krug", čija će premijera biti u decembru. To je veoma zanimljivo izvođenje teksta Dušana Kovačevića, jer su u svim ulogama žene. Meni je pripala uloga Bilje Piton koja je ženska verzija Bilija Pitona. Pored toga, sa Leontinom Vukomanović i Minjom Subotom igram dečji komad "Avantura".

Izgleda da ste poslovno zauzeti više nego ikad, kako sve postižete?
- Lepo ste to primetili jer mislim da nikada nisam radila više nego poslednjih meseci. Život mi se mnogo promenio zbog toga, ali uz dobru organizaciju sve se može postići.

Da li nekada porodica trpi zbog vašeg posla?

- Ne, porodica nikada ne sme da trpi zbog mog poslovnog angažmana. Članovi moje familije su mi na prvom mestu i moj najveći oslonac. Bez porodice ne bih bila ovakva kakva sam jer je to sigurna luka u koju se uvek vraćam.

Kako sve postižete?
- Pronašla sam odlično rešenje. U pet sati po podne, kada Vuka uzmem iz obdaništa, isključim telefon i ne javljam se nikome. Svako popodne posvećena sam isključivo suprugu i sinu. Telefon mi je čitavog dana uključen samo kada sam na putovanjima, a razlog tome je da bih mogla da se javim Milanu.

Jeste li zbog prirode posla često razdvojeni od sina?
- Ne bih da zvučim pretenciozno ni patetično, ali mislim da sam jedna od retkih koja se bavi ovim poslom, a mnogo vremena provodim sa detetom. Nemam čak ni dadilju već bake pomažu kada je to potrebno. Ima, naravno, još takvih koleginica, kao što su Goca Tržan ili Leontina Vukomanović.

Koliko vam je bitno da lepo izgledate i kako biste opisali vaš stil odevanja?
- Kada je reč o garderobi koju privatno nosim, mislim da se moj stil može opisati rečima "apa drapa", jer volim da izgledam kao da sam obukla šta mi je prvo došlo pod ruku, ali to nije tako. Svaka stvar je na meni sa razlogom i svaki detalj ima svoju namenu. Najvažnije mi je da uvek imam dobre cipele i torbu i tu nema kompromisa.

Jeste li odlučili ko će se baviti vašim izgledom na "Evroviziji"?
- Već sam izabrala tim ljudi koji će se brinuti o tome, ali je još rano da otkrijem njihova imena. Oni će biti zaduženi za osmišljavanje mog stajlinga, ali, naravno, moja reč je uvek poslednja.

Imate li viziju o tome kako biste želeli da izgledate na bini?
- Želim da izgled lepo i moćno, a moj tim će biti zadužen da to sprovede u delo.

Vaša majka je poznata kao dama sa odličnim stilom, jeste li od nje nasledili ljubav prema lepom oblačenju?
- Naravno, sa mamom i danas volim da se konsultujem prilikom izbora garderobe. Tu je, naravno, i moja sestra Tamara. Njih dve su mi glavne konsultantkinje, ali i najveći kritičari, kao i ja njima.

Da li vam je bitno da budete lepi svom suprugu?
- To mi je veoma važno. Želim da se sve što obučem dopadne Milanu.

Uživate li više u šopingu za vas ili vašeg sina?
- Volim da kupujem za sebe, ali najviše uživam kada uđem u dečije odeljenje pojedinih radnji. Uvek pronađem nešto što bi bilo lepo za mog Vuka.

Već trinaest godina ste sa suprugom Milanom, jeste li od početka znali da je on pravi čovek za vas?
- Jesam. Upoznali smo se u njegovom rodnom Somboru kada sam tamo posetila rođake i čim smo počeli da se zabavljamo odlučili smo da živimo zajedno. Ubrzo smo zajedno otišli u Skoplje, gde sam ga upoznala sa mojom familijom. Svi su ga lepo prihvatili, ali im nije bilo svejedno što im neki muškarac odvodi dete od kuće. Šalu na stranu, odmah sam znala da je on onaj pravi i ispostavilo se da me intuicija nije prevarila.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Dejan Miličević
Frizura: Nemanja Žegarac za frizerski salon "Jerry Beauty", Trešnjinog cveta 5, Novi Beograd, tel: 011 / 63 - 02 - 458, mob: 069 / 16 - 40 - 138
Šminka: Cecilija Vurdelja za školu šminkanja "Vurdelja", tel. 062 / 77 - 70 - 08
Mesto snimanja: Vila "Jelena", Generala Šturma 1a, tel: 011 / 30 - 66 - 509, mejl: [email protected], web: www.vila-jelena.com

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti