Aleksa Jelić: Voleo bih da se uskoro ostvarim u ulozi oca

Aleksa Jelić: Voleo bih da se uskoro ostvarim u ulozi oca

Autor: | 31/10/2013

0

Posle duže medijske pauze muzičar Aleksa Jelić ponovo je skrenuo pažnju na sebe u novom šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato", gde je na maestralan način uspeo da dočara ličnost naše najveće folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Talentovani umetnik sa velikim zadovoljstvom odgovorio je na izazov u zabavnoj emisiji na televiziji "Prva", u čemu mu je pomoglo kako muzičko, tako i iskustvo u plesu kojim se bavi od detinjstva. Pošto je odrastao u muzičkoj porodici sin Dragija Jelića, frontmena "YU grupe" odlučio je da krene muzičkim stopama svog poznatog oca kada je trebalo da bira zanimanje.
- Zavoleo sam ples zahvaljujući svojoj majci koja se time bavila. Ona me je odmalena učila kako da radim piruete, a da mi ne pripadne muka ili kako da skočim nekoliko metara u vazduh, a da doskočim tako da niko ne čuje. Zahvaljujući tome, shvatio sam da je sve povezano i neodvojivo i da bi umetnik trebalo da bude potpun - počinje priču Aleksa.
- Ples je sastavni deo mene, mog života i sigurno je da će mi olakšati rad u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato", tačnije jedva čekam da dobijem neku imitaciju gde ću moći da pokažem sve svoje sposobnosti. Veoma mi je uzbudljivo što ću naredna tri meseca imati priliku da uđem u lik mnogih kolega, a onda i da se vratim sebi. Mislim da je ovaj šou program kao stvoren za mene - tvrdi Jelić, koji po završetku serijala planira da objavi maksi-singl.
Iako su gotovo svi članovi njegove uže familije članovi "YU grupe", tridesetšestogodišnji pevač tvrdi da nikada nije razmišljao o tome da im se pridruže, ali je zato uvek pažljivo slušao savete svog oca u vezi sa poslom.
- Nikada nisam maštao da postanem član "YU grupe", niti mi je to ikada bilo ponuđeno. Mi imamo drugačiji muzički pravac, ja volim pop, a oni su verni roku. Otac mi je dao mnogo korisnih saveta kada sam počeo da se bavim muzikom. Rekao mi je da moram da budem pošten, pristojan, učtiv, da ne gradim karijeru kroz skandale, već da muzika i umetnost moraju uvek da mi budu prvom mestu. I toga se pridržavam. Često ga i danas pitam za savet, tako da se lepo družimo i poštujemo - tvrdi Aleksa koji je pre objavljivanja prvog albuma nekoliko godina proveo u Španiji.
- Zbog bombardovanja i mog potencijalnog odlaska u rat odlučio sam da napustim zemlju. Bilo je više opcija gde ću otići, Indija, Severna i Južna Afrika, ali sam se na kraju ipak opredelio za Barselonu, gde sam dobio prve profesionalne angažmane. Prvo sam počeo da radim u jednoj od najboljih baletskih kompanije "IT dansa", zatim u čuvenom "Liceo teataru". Taj grad mi je mnogo pružio i uspomene na taj period života još žive u meni - tvrdi Jelić.
Ljubav prema muzici je pobedila, tako da je po povratku u Srbiju prodao svoj stan i snimio prvi album. Zato sada živi u kući na Dedinju koju je nasledio od bake, a tvrdi da bi mnogo voleo da se u njegovom domu uskoro čuje plač bebe.
- Još sam slobodan i u potrazi za srodnom dušom. Volim devojke koje su samostalne i nezavise od muškarca. Ne razmišljam toliko o zasnivanju porodice, ali bih voleo da se ostvarim u ulozi oca i to uskoro - zaključuje Jelić.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin