Nikolina Kovač i Saša Kapor: Strahovali smo za zdravlje sina Nikolaja

Nikolina Kovač i Saša Kapor: Strahovali smo za zdravlje sina Nikolaja

Autor: | 30/10/2013

0

Mladi bračni par Nikolina Kovač i Saša Kapor upoznali su se zahvaljujući učešću u takmičenju "Zvezde Granda", a kako su se emocije između njih dvoje rodile već pri prvom susretu, ubrzo su shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Zato im je bilo potpuno prirodno kada su posle tri meseca veze saznali da će postati roditelji, iako su čak i njihovi najbliži bili veoma iznenađeni tom odlukom.
- Kada pronađete pravu ljubav, mislim da vreme ne može da bude parametar. Ljubav bi trebalo zgrabiti i prepustiti joj se, a kad sretnete osobu koja vam u potpunosti odgovara, nisu potrebne kalkulacije o tome koliko je potrebno da budete zajedno da biste se ostvarili kao roditelji - počinje priču za "Hello!" Nikolina.
- Saša i ja smo se upoznali dok sam učestvovala u takmičenju "Zvezde Granda". Imala sam zadatak da sa njim otpevam duetsku pesmu, što sam obavila veoma profesionalno. Međutim, kada sam pogledala snimak, shvatila sam da između nas postoji "hemija" - kaže plavokosa lepotica. Njen suprug se nadovezuje:
- Mesec dana posle toga nastupali smo zajedno u jednom beogradskom klubu i tada smo se zbližili. Brzo smo počeli da se zabavljamo, a potom se sve dešavalo potpuno prirodno.
Najlepša vest u životu zaljubljenog para bilo je saznanje da će se ostvariti u ulozi roditelja, a njihov sin Nikolaj im već pet meseci ulepšava svakodnevicu.
- Moram da priznam da su naše familije bile veoma iznenađene kada smo im rekli da očekujemo bebu, što je potpuno normalno. Međutim, posle prvobitnog šoka svi su se obradovali jer nema ničeg lepšeg nego kada dobijete dete. To je najveći dar - priča atraktivna Sarajka.
Njen suprug Saša Kapor dodaje:
- Moji roditelji su takođe bili mnogo iznenađeni, ali u trenutku kada su se naše familije upoznale više nije bilo dileme da li je to prava odluka.
Šarmantna pevačica odlično je podnela svoju prvu trudnoću, u kojoj je bila jako poletna i vredna, dok je njen emotivni partner imao mnogo više treme zbog činjenice da će postati otac.
- Bila sam veoma aktivna trudnica. Samo sam na početku trudnoće malo osećala mučninu, do šestog meseca sam radila, a pošto mi je to bila prva trudnoća i nije mi se video stomak, izgledalo je kao da je sve uobičajeno. Kada sam u sedmom mesecu otišla na kontrolu, doktorka mi je savetovala da malo usporim. Poslušala sam je i pridržavala sam se saveta u vezi sa ishranom - kaže Nikolina.
Njen suprug dodaje:
- Nikolina nije zahtevna kao osoba, pa je takva bila i u trudnoći. S druge strane, moram da priznam da sam ja bio zahtevan, tako da mi je stalno nešto dodavala kada bismo bili kod kuće. Jednom mi je prodavačica u kiosku skrenula pažnju da sam pravi Balkanac koji trudnu ženu šalje da mu kupi cigarete - iskren je nekadašnji učesnik takmičenja "Zvezde Granda".
Njegova lepša polovina ga opravdava:
- Muškarci su drugačiji od žena, mnogo su razmaženi, dok smo mi zrelije. Saša se prvi put našao u situaciji da očekuje dete, tako da mi njegove reakcije nisu smetale niti su mi bile neobične.
Samo nekoliko dana pre rođenja njihovog sina poznati par je odlučio da se venča u krugu kumova i uže familije, a u prvim danima života njihove bebe prošle su kroz težak period jer je zbog komplikacija njihov sin morao izvesno vreme da provede u inkubatoru.
- Pošto sam se porodila carskim rezom, mom sinu je u plućima ostala voda koju nije uspeo da apsorbuje i zbog toga je devet dana morao da provede na Institutu za majku i dete. Ne volim da se sećam tog perioda, najbitnije mi je da je sada naš sin zdrav i da je lep i napredan dečak - iskrena je ponosna majka.
- Bilo je teško kada sam dok sam boravila u bolnici gledala druge porodilje koje su donosile decu, a ja nisam imala priliku da vidim svog mališana. Zapravo, pokazali su mi ga samo kada sam se probudila iz anestezije i odmah su ga odveli u inkubator. S druge strane, strahovala sam da Saša i moja mama kriju nešto od mene i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljnije ugroženo nego što je zaista bilo - govori dvadesettrogodišnja pevačica.
Njen suprug objašnjava:
- Kada je Nikolina posle pet dana izašla iz porodilišta, odmah smo otišli na Institut za majku i dete i ona je među svim bebama prvo ugledala Nikolaja i rekla kako je lepo ovo dete, a ja sam joj rekao da je to naš sin. Tada smo svakodnevno nosili njeno mleko kojim su ga hranili i tada je počeo najviše da napreduje. Bio je devet dana na bolničkom lečenju, ali nama je to trajalo kao čitava večnost. Poslednja dva dana moja supruga je bila sa njim jer je imala obuku za majke.
Srećni roditelji izabrali su za svog mališana ime Nikolaj jer to ime znači pobeda, a ispostavilo se da mu ime priliči jer je dobio svoju prvu životnu bitku.
- Ništa mi nije teško kada je u pitanju moj sin. Mnogi me pitaju da li mi smeta da ustajem noću, a moj odgovor je da mi to nimalo nije teško. Mislim da je velika privilegija podizati malo dete koje u potpunosti zavisi od vas. I Saša se odlično snašao i zna da menja pelene ili da kupa bebu, i što više vreme prolazi sve smo uigraniji kao tim - tvrdi Kovačeva, koja je leto provela kod roditelja u Sarajevu.
- Bila sam tamo sa sinom dva meseca, jer moji roditelji imaju kuću sa dvorištem punom zelenila, tako da smo smatrali da je to najbolje mesto da provedemo leto. Tata nam je mnogo nedostajao, ali smo znali da sve to radimo zbog višeg cilja, odnosno da naš mališan ne provodi leto na asfaltu - kaže Nikolina.
Saša se nadovezuje:
- Ja sam mnogo radio ovog leta, ali sam zato svaki slobodan trenutak koristio da odem u Sarajevo i vidim ih. Pre šest meseci izdao sam singl "Hotel 'Jugoslavija'" koji je za mene radio Željko Joksimović i mislim da sam konačno pronašao pravac u kome bi trebalo da se kreće moja karijera. Ranije sam lutao i eksperimentisao mnogim žanrovima, a sada znam da ću ubuduće snimati pop pesme jer to najviše odgovara mom temperamentu.
I ponosna majka spremna je da se vrati na muzičku scenu. Ona je u potrazi za svojom povratničkom pesmom, a u međuvremenu je uspela da liniju dovede do savršenstva.
- Tokom prvih osam meseci trudnoće ugojila sam se devet kilograma, međutim, poslednjih sedmica sam zbog zadržavanja vode u organizmu dodala još šest tako da sam morala da budem disciplinovana da bih povratila stari izgled. Redukovala sam ishranu, a tokom boravka u Sarajevu svakodnevno sam odlazila na kardiotrening. Sada sam mršavija nego pre trudnoće - kaže lepa dama.
- Neću da se vratim poslu dok moj sin ne napuni šest meseci jer želim da ga do tada dojim. Međutim, već tražim pesmu i spremna sam da se posle tog perioda vratim svom poslu. Perfekcionista sam po prirodi, tako da ću snimiti novu numeru tek onda kada pronađem singl koji će mi se dopasti. Do tada sam na porodiljskom odsustvu - zaključuje atraktivna pevačica.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Janko Petković
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Slobodanka Perković, tel: 064 / 800 - 25 - 57
Frizura: Bojan Nastasić, modni studio "Indola", Bulevar kralja Aleksandra 318, tel: 064 / 12 - 77 - 464
Mesto snimanja: Hotel "Crystal", Internacionalnih brigada 9, telefon: 011 /715 - 10 - 00, www.crystalhotel-belgrade.rs

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin