Dženis Džoplin: Posthumna zvezda na Bulevaru slavnih u Holivudu

Dženis Džoplin: Posthumna zvezda na Bulevaru slavnih u Holivudu

Autor: | 26/10/2013

0


Legendarna američka rok i bluz pevačica Dženis Džoplin dobiće posthumno zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Posthumna zvezda na stazi slavnih Holivuda za Dženis Džoplin
Ceremoniji otkrivanja zvezde, koja će biti održana 4. novembra, prisustvovaće njen nekadašnji partner, poznati glumac i muzičar Kris Kristoferson i producent Klajv Dejvis.
Među prisutnima će biti i Dženisini brat i sestra, Majkl i Lora Džoplin.
Dženis Džoplin je započela karijeru početkom 1960-ih u San Fransisku. Svetsku slavu stekla je kao pevačica psihodeličnog-esid rok benda "Big Brother and the Holding Company". Kasnije je nastupala i kao solo pevačica. U kratkoj profesionalnoj karijeri, koja je trajala svega četiri godine, proslavila se brojnim hitovima, kao što su: "Down On Me", "Bye, Bye Baby", "Mercedes Benz" i "Me and Bobby McGee". Objavila je četiri studijska albuma, od kojih je poslednji izdat posthumno. Godine 2004, magazin Rolingston uvrstio ju je na listu 100 najvećih umetnika svih vremena, a 2008. na listu 100 najboljih pevačica svih vremena. Godine 1995. posthumno je proglašena za člana Kuće slavnih rokenrola. Imala je svega 27 godina kada je 1970. umrla od posledica predoziranja heroinom.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti