Simbol elegancije: Kako da izaberete venčani buket

Simbol elegancije: Kako da izaberete venčani buket

Autor: | 24/10/2013

0

Bidermajerima su od davnina pridavana brojna značenja, a biljkama pripisivane magične moći. Danas je svaki bidermajer malo umetničko delo. U njega su utkane ljubav, radost i emocija“, kaže Katarina Radović, office manager „Teleflora Srbija“ (Svetogorska 11, Beograd). Zamolili smo našu sagovornicu da nam otkrije na koje važne detalje treba obratiti pažnju prilikom izbora venčanog buketa.

Koje cveće je najaktuelnije za venčane bukete? Kakvi su svetski trendovi?

Najnoviji trendovi u cvetnoj dekoraciji vraćaju nas prirodi i duhovnim vrednostima Inspiraciju potražite na fotogarafijama sa venčanja Kejt Midlton i Kejt Mos. U fokusu su tzv. “divlje-kultivisani” stilovi praćeni detaljima koje možemo pronaći u svom vrtu ili u šumi: grančice, plodovi, mahovina, perje... Vešto aranžirani, oni deluju ekstravagantno i glamurozno. Jedna od ideja jeste da zavirite u ormare svojih baka, gde ćete možda naići na savršen detalj za vaš buket – bisere, broš, komad čipke... Sve navedeno može biti ukras i za vaš mladenački stol.

Koje nijanse cveća su najtraženije za venčanja?

Venčanje je savršen trenutak za nežna i romantična osećanja, za pastelne nijanse cveća - bež, bledoroza i ciklama. U buketima može da dominira ruža, često u pratnji sa božurom, eustomom, alstromerijom. Monohrome forme od nekoliko varijeteta cveća, bledonarandžaste, kajsija i breskva nijanse takođe su u skladu sa aktuelnim svetskim trendovima.
Belo-zeleni tonovi cveća uvek su u trendu. Oni su simbol savršene elegancije i bez njih je teško zamisliti savremena venčanja. Moderne su i nijanse ljubičaste, lavande i lila boje.

Postoji li veza između oblika buketa i kroja venčanice?

Najbitnije je da buket odiše prefinjenošću i da odgovara nevesti, da se prilagodi stilu i boji venčanice. Veličinom, nežnošću ili agresivnošću, buket mora da odgovara visini i građi mlade. Klasičan, savremen, divlje-kultivisan ili romantičan, ekscentričan, glamurozan - bidermajer je odraz mladinog senzibiliteta. On jednostavno liči na nju!

Koji cvet izabrati za mladoženju i kumu?

Cvet za mladoženju obično je cvetić iz bidermajera, najčešće ruža, diskretno ukrašena zelenilom, često sa dodatkom biserčića, niti ili drugih detalja koji su prisutni u bidermajeru. Kuminom cvetu se uvek poklanja posebna pažnja. Često je to narukvica za ruku ili ogrlica uz detalj organdina, satenske trake ili čipke. Cveće je pažljivo odabrano, prilagođeno stilu odevanja.

Kakav buket pokloniti mladencima kada ste gost na venčanju?

Ukoliko ste pozvani na svadbu ali ste sprečeni da prisustvujete, pošaljite buket ili cvetni aranžman koji će ostaviti utisak. Ukoliko želite sami da ga ponesete, preporučujemo kombinaciju pastelnih tonova cveća, sa flašom dobrog pića ili poklonom.

Autor: Life Content, Jasmina Ubiparip
Foto: Teleflora Srbija

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin