Ser Aleks Ferguson: Viktorija Bekam je uništila Dejvidovu fudbalsku karijeru

Ser Aleks Ferguson: Viktorija Bekam je uništila Dejvidovu fudbalsku karijeru

Autor: | 23/10/2013

0

Ser Aleks Ferguson, nekadašnji fudbalski menadžer Dejvida Bekama, tvrdi da je slavni fudbaler uništio šanse da postane vrhunski sportista kada je započeo vezu sa sadašnjom suprugom Viktorijom. Ferguson, koji je sa Bekamom sarađivao tokom njegovog igranja za Mančester Junajted od 1993. do 2003. godine, naveo je u svojoj autobiografiji da se 38-godišnja fudbalska zvezda promenio kada je počeo da izlazi sa tadašnjom članicom grupe "Spice Girls".
- Izgubio je priliku da postane vrhunski fudbaler... Nikada nije dostigao nivo najboljeg sportiste... Počeo je da donosi odluke koje su mu otežale razvoj u sjajnog fudbalera - napisao je on u knjizi "Aleks Ferguson: Moja autobiografija", u kojoj se navodi i:
- To me je razočaralo. Nije postojalo nikakvo neprijateljstvo među nama, samo razočarenje, sa moje strane. Utučenost. Pogledao bih ga i pomislio: "Šta to radiš, sinko?" Dejvid je bio jedini fudbaler kojem sam bio trener, a koji je odlučio da postane slavan, kome je misija bila da postane poznat i van igre.
Ferguson je o Bekamu govorio i na promociji svoje knjige:
- Veliki problem za mene bio je što se zaljubio u Viktoriju i to je sve promenilo.
On se prisetio i jednog trenutka na treningu kada je Bekam odbio da skine kapu jer nije želeo da pokaže svoju novu frizuru pre nego što je planirao.
- Tada sam počinjao da očajavam zbog njega. Već sam video kako ga "gutaju" mediji i agenti. Onog trenutka kada je igrač Mančester Junajteda pomislio da je važniji od menadžera, morao je da ode. Dejvid je mislio da je važniji od Aleksa Fergusona... To je za njega bila smrtna presuda.

Izvor: Life Content
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti