Oliver Mandić: Kćerki ništa ne mogu da odbijem jer je neodoljiva

Oliver Mandić: Kćerki ništa ne mogu da odbijem jer je neodoljiva

Autor: | 20/10/2013

0


Jedna od najistaknutijih muzičkih zvezda beogradskog novog talasa osamdesetih, pevač i kompozitor Oliver Mandić, dvadeset sedam godina, koliko traje njegova medijska pauza, marljivo radi na izgradnji etnosela "Olivud". Osim toga priprema nove pesme i spektakularni povratak na scenu. Iako se u mladosti školovao da postane pijanista klasične muzike, Oliverov kreativni put otišao je u potpuno drugom, komercijalnom smeru. Njegov opus ima nebrojeno hitova, koje je stvarao i za sebe i za druge pevače. Šezdesetogodišnji muzičar slobodno vreme provodi u prirodi sa suprugom Majom Kozlicom-Mandić i njihovom trogodišnjom kćerkom Hanom Colom. Bračni par se venčao 2000. godine, a od trenutka kada su izgovorili sudbonosno "da" Oliver i njegova izabranica se ne razdvajaju. Supruga slavnog pevača je rodom iz Trebinja, pa je taj grad postao Oliverov omiljeni ambijent za stvaranje.
- Moji omiljeni predeli su oko Mokre gore, Višegrada i Andrić-grada, obožavam planinu Taru, Kusturičin Drvengrad i Trebinje, naravno. To su mesta gde najradije provodim vreme. Uživam u druženju sa divnim ljudima koji tamo žive svoje mirne i ispunjene živote. Moja supruga Maja rođena je u Trebinju, jednom predivnom gradu, gde planiram da se preselim sa porodicom za nekoliko godina. Tamo se osećam divno jer nema stresa i čovek može veoma relaksirano da se bavi sobom.
Oliver skoro tri decenije nije nastupao, ali se vraća na muzičku scenu i ponovo želi da za svoju vernu publiku stvara i nastupa.
- U planu je da se pojavi moj singl za "PGP-RTS" jer sam ja njihovo dete od 1971. godine kada sam prvi put izdao album. Čak sam na „Radio-televiziji Srbije“ bio urednik otprilike jednu godinu i taj period pamtim po mnogo čemu lepom. Pokušaću da ne razočaram ljude koji vole ono što ja radim. U pitanju je pesma "Ono što ti nisam rekao", koju sam posvetio pokojnoj majci, tom pesmom sam je i ispratio na sahrani. Prvi put sam je u demo-verziji izveo na "Beosongu", ali sada je potpuno drugačija i želim da je predstavim na pravi način. U njoj sam svojoj majci rekao sve ono što nisam uspeo za života, za vreme svojih mladih i ludih godina. Želim ponovo da promovišem pesmu "Vreme“, koju sam otpevao u duetu sa Svetlanom Ražnatović, koju smo nas dvoje objavili pre tri godine, ali je sticajem okolnosti nigde nismo promovisali. Shvatio sam da mnogo ljudi ne zna da "Vreme“ postoji, a na "Jutjubu“ ima preko deset miliona pregleda i neke lepe kritike.
Kćerka Hana Cola je centar Mandićevog sveta i svaki trenutak s uživanjem provodi sa njom.
- Ona je prava Mandićara, jako je slatka. Ona se zove Hana Cola, pošto sam ja jedinac, dobila je ime Cola po mojoj majci, koja se zvala Stojanka, a svi su je od milja zvali Cola. Nisam strog tata, svojoj kćerki ne mogu ništa da zabranim, niti da odbijem, jer je naprosto neodoljiva.
Oliverova mezimica obožava Cecu, čije pesme zna na pamet i insistira da ih sluša svakoga dana.
- Moja kćerka najviše voli da sluša Cecu. Kada svojim lepim dečjim glasićem kaže da joj pustim muziku, odmah znam na koga misli, Ceca joj je broj jedan.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti