Šeril Krou: Znala da Lens Armstrong koristi doping

Šeril Krou: Znala da Lens Armstrong koristi doping

Autor: | 15/10/2013

0


Američka pevačica Šeril Krou bila je svedok dopingovanja bicikliste Lensa Armstronga, prenose mediji navode iz knjige "Wheelman" o padu tog američkog šampiona, koja se od danas nalazi u prodaji širom sveta.

Američke vlasti suspendovale su doživotno prošle godine sedmostrukog uzastopnog šampiona Tour de Francea zbog korišćenja dopinga.

Krou i Armstrong bili su u vezi od 2003. do 2006. godine, a prema navodima iz knjige, pevačica je prisustvovala ilegalnoj transplantaciji krvi koju je njen tadašnji momak primio tokom leta za Belgiju 2004. privatnim avionom, piše Gardijan.

Knjigu "Wheelman: Lens Armstrong, the Tour de France and the Greatest Sports Conspiracy Ever" napisali su novinari Wall Street Journal Rid Albergoti i Vanesa Okonel, sakupivši svedočenja više od 100 njegovih timskih kolega i policijskih istražitelja koji su ispitivali navode o dopingovanju.

- Armstrong nije pokušavao da krije transfuzije od nje, bio je potpuno otvoren po tom pitanju. Verovao je da Krou ne bi novinarima niti bilo kome drugom pričala o doping programu tima. On joj je objasnio da je to jednostavno deo sporta - i da svi biciklisti rade isto - piše list.

izvor: Beta

foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin