5 izuzetnih maski za negu lica od banane

5 izuzetnih maski za negu lica od banane

Autor: | 07/10/2013

0

Banane obiluju vitaminima A, B, C i E, kao i mineralima - gvožđem, cinkom i kalijumom. Takođe sadrže puno aminokiselina i antioksidanasa koji vašoj koži i kosi pružaju hranljive sastojke. Otkrivamo vam beauty prednosti ovok egzotičnog voća.

1. Hidratacija suve kože

Krema vam nije dovoljno hidratantna? Izgnječite bananu i nanesite je na kožu. Ostavite da odstoji 15-20 minuta, isperite lice mlakom vodom, a potom poprskajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu.

2. Masna koža

Rešite se masne kože tako što ćete napraviti masku od banane i dve kašičice limunovog soka. Kiseline iz limuna razgrađuju masnoće, dok vitamin C koji se nalazi u banani kontroliše njihovu buduću proizvodnju.

3. Suva kosa i iritirano vlasište

Ulje i kalcijum iz banane učiniće čuda i za zdravlje vlasišta. Izmiksajte dve zrele banane, avokado i jogurt. Ovu kremastu masu nanesite na vlasište, držite 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.

4. Protiv bora

Kombinaciju za suvu kožu možete koristiti i kao masku za ublažavanje vidljivosti bora na licu. Banane i avokado sadrže vitamin E, koji umanjuje pojavu sitnih bora i staračkih pega.

5. Natečene oči

Izmiksajte zrelu bananu i utkrljajte je ispod očiju kako biste smanjili otok. Čak i samo konzumiranje banana može vam pomoći u tome.

Izvor: Magazin.hr

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: banana nega saveti