Hrvatska odustala od učešća na Evrosongu 2014.

Hrvatska odustala od učešća na Evrosongu 2014.

Autor: | 19/09/2013

0

Hrvatska neće učestvovati na Evrosongu sledeće godine jer nema para, objavio je HRT.
U saopštenju se naglašava da će uredništvo naknadno odlučiti hoće li uopšte prenositi finalno veče takmičenja i to u zavisnosti od interesovanja javnosti i gledalaca.
- Kao javni RTV servis, HRT vodi računa o tome da se sredstva budžeta troše na što korisniji način. HRT ima u vidu tešku privrednu situaciju i vodi računa i o kritikama javnosti o finansijskoj opravdanosti našeg učešća. Imajući u vidu da ova odluka kod dela naših gledalaca možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svetlu slabijih plasmana hrvatskih takmičara na Evrosongu ipak odlučio da napravi pauzu - kaže se u saopštenju i dodaje:
- HRT-u, kao organizatoru takmičenja za izbor hrvatskog predstavnika na Evrosongu, u interesu je da odabere pesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, pa će do odluke o eventualnom povratku na Evrosong svoje kreativne potencijale usmeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Evrosong već su ranije donele i neke druge države Europe, naročito one koje su pogođene ekonomskom krizom i recesijom.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: hrvatska