Zvonimir Đukić Đule: Fanovi negoduju kad god izdamo novi album

Zvonimir Đukić Đule: Fanovi negoduju kad god izdamo novi album

Autor: | 12/09/2013

0

- To je postalo tako slatko i uobičajeno da smo rešili ovaj put da izdamo album i kažemo, ok, evo vam ga, imate tri meseca, nemojte do tada ništa da komentarišete, a onda hajde da pričamo. Jer uvek postoji potreba naših fanova da se ponove neke stare pesme koje grupa "Van Gog" već ima na svom repertoaru - kaže Đule, govoreći o novom albumu grupe "Van Gog" radnog naziva "Neumeren u svemu".
- No, mi se ne ponavljamo jer ovaj trenutak nije isti kao onaj pre pet ili petnaest godina, i taj senzibilitet mora da bude prenesen upravo onakav kakav je tad u trenutku stvaranja - rekao je Đule.
Kaže da i posle 26 godina rada postoji trema.
- Tačnije, to je jedan nivo odgovornosti, jer svaka poruka javnosti mora da ima edukativan karakter, snagu. Mi ne želimo niti ćemo se ikada uklopiti u estradni milje koji nipodaštava ukus publike. Kada pogledate pojedine TV kanale, više i ne znate šta ti ljudi iskreno rade. Kad otvorim novine i gledam sve likove koji zauzimaju mesto nekom milion puta talentovanijem mladom čoveku, prosto ne verujem. Krstim se i levom i desnom kako je moguće da oni koji kreiraju javno mnjenje postavljaju neka imena i ljude izvučene niotkuda kao kriterijum i merilo navodnih vrednosti, a to je bezvredno.
Pesma "Nešto vuče me dole" već je naišla na odličan odziv kod publike.
- Drago mi je da se pesma vrti, nije bitno da li je na listama prva ili deseta, ali je važno da ide u kontinutetu. Da je publika čuje. Vidite da više nema dovoljno ni domaće muzike, strano im je zanimljivije. Onda dolazimo do tih krajnosti, ili je ekstremni šund ili je strana muzika, tako da nema prostora za domaće bendove. Ali idemo dalje. Negujemo umereni optimizam, sa ljudima delimo stihove i note, to je život koji smo odabrali.
Radni naslov albuma je "Neumeren u svemu", jer je to, kako kaže Đule, slika i prilika vremena u kom živimo, ali ne u negativnom smislu.
- Družeći se sa mladim ljudima na putovanjima na kojima smo često, vidimo da je njihova potreba da žive sad i da žive sve. Nadamo se da će biti oprezni i da će sačuvati sebe.

Izvor: Blic

Foto: Jelena Vučetić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin