Ivana Španović: Najveću podršku pružio mi je dečko Vladimir

Ivana Španović: Najveću podršku pružio mi je dečko Vladimir

Autor: | 29/08/2013

0

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović nedavno je postigla istorijski uspeh kada je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojila bronzanu medalju, prvu za našu zemlju. Atraktivna dvadesettrogodišnjakinja oborila je tom prilikom lični rekord u skoku udalj, ali i državni rekord, i na taj način obradovala čitavu zemlju. Prve dane posle ove velike pobede, lepa dama provodi u društvu najbližih, ali je velika slavlja ostavila za septembar, jer je do kraja meseca čekaju još tri velika takmičenja.
- U Moskvu sam stigla dan pre početka takmičenja i sve vreme je vladala odlična atmosfera u našem timu. Uspeh koji sam postigla je istorijski i drago mi je što sam imala priliku da se na ovaj način odužim Srbiji koja mi je mnogo pružila. Vremena za odmor i slavlja za sada nemam, jer me očekuju dalja takmičenja na kojima se takođe nadam uspehu i smatram da za to postoji velika šansa. Osim mene, i atletičari Asmir Kolašinac i Emir Berkić u odličnoj su formi i postižu dobre rezulatate. Volela bih kada bi medalje koje smo osvojili Emir i ja bile samo početak jednog sjajnog perioda za našu atletiku - tvrdi Ivana.
- Ovim uspehom postigla sam šansu da se takmičim na "Dijamantskoj ligi" u Birmingemu, a potom sledi finale te lige u Cirihu, dok me poslednjeg dana avgusta očekuje takmičenje u Francuskoj. Tek posle toga imaću dovoljno vremena za odmor i slavlje. Za sada se utisci još nisu sredili, ali mogu da kažem da živim svoj san i bilo je pitanje vremena kada ću osvojiti prvu seniorsku medalju. Prethodno sam postizala uspehe u juniorskoj i mlađoj seniorskoj konkurenciji, a ovo je moj prvi veliki uspeh kao seniorskog takmičara - tvrdi poznata Zrenjaninka.
Njeno učešće na proteklom Svetskom prvenstvu do pre mesec dana bilo je pod znakom pitanja, jer je imala ozbiljne zdravstvene probleme. Zbog toga, priznaje, prvi put u životu nije pred sobom imala imperativ osvajanja medalja i postizanja dobrih rezultata već je prvenstveno bila skoncentrisana na svoje zdravlje.
- Prvo sam u aprilu imala problem sa nogom, jer mi je pukao mišić na butini, ali sam, zahvaljujući dobroj lekarskoj terapiji, tu povredu na vreme i bez mnogo problema sanirala tako da mi ona nije predstavljala problem - tvrdi lepa dama.
- Više problema imala sam zbog bolesti jajnika zbog čega nisam smela da budem fizički aktivna i bilo je pitanje da li ću uopšte moći da učestvujem na Svetskom prvenstvu ili ću umesto toga morati da se operišem. Na kraju se sve završilo dobro, ali sam dva meseca provela u bolesničkoj postelji. U tom periodu, prvi put u životu bila sam skoncentrisana na sebe i svoje zdravlje, a ne na sportske pobede. Dala sam sebi šansu da se oporavim i mislim da mi je možda i ta bolest pomogla da mi se organizam regeneriše i opusti. Zato sam na Svetsko prvenstvo otišla rasterećena - iskrena je Španovićeva koja je uspela da prevaziđe zdravstvene probleme.
Jedna od najlepših atletičarki na svetu tvrdi da je njen emotivni partner, fitnes trener Vladimir Kumrić, sa kojim je u vezi od 2008. godine, sve vreme tokom oporavka bio uz nju i da se mnogo obradovao zbog medalje koju je osvojila.
- Vlada i ja živimo zajedno i svi usponi i padovi koji se dešavaju meni ili njemu su zajednički. Dok sam bila bolesna sve vreme je bio uz mene i strahovao šta će se dešavati i kako ću sve podneti. Verovao je u mene i moj uspeh - kaže Ivana.
- Koliko sam ja želela ovu medalju toliko je želeo i on. Mi razmišljamo na isti način i imamo iste ciljeve. Zbog toga ovo smatram našim zajedničkim uspehom - iskrena je atraktivna sportistkinja.
Osim njenog partnera, medalji koju je osvojila mnogo su se obradovali i njeni roditelji, mama Vesna i tata Ljubiša. Ivanina mama se i sama bavila atletikom u mladosti i veoma je ponosna na kćerku što je uspela da prevaziđe sve njene rezultate. Ponosni roditelji imali su priliku da vide svoju mezimicu nekoliko dana posle takmičenja i tom prilikom mama joj je napravila omiljenu tortu, dok je tata organizovao malu proslavu u jednom restoranu.
- Mama i tata su van sebe od sreće zbog mog uspeha. Mislim da se raduju više od mene. Jako mi je zbačilo što sam bar jedan dan mogla da provedem sa njima i što smo zajedno obeležili moju prvu seniorsku medalju - zaključuje Španovićeva.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti