Ana Stanić: Volim situacije u kojima mi skače adrenalin

Ana Stanić: Volim situacije u kojima mi skače adrenalin

Autor: | 18/08/2013

0


Kantautorka Ana Stanić je nedavno u Parizu sa francuskom glumicom i pevačicom Barbarom snimila u duetu čuveni hit "Besame mućo". Njihovoj saradnji je kumovao dizajner Kristofer Lebo, koji je srpsku pevačicu pre dve godine angažovao za zaštitno lice svoje kolekcije. Početkom jula u Gradu svetlosti je snimljen i spot za ovu pesmu, a Anu uskoro ponovo očekuje put u Pariz, promocija dueta i video-klipa. Stanićeva ističe da je ovo za nju nerpocenjivo iskustvo i da nije verovala da će joj se ukazati ovakva prilika.
- U početku sam bila sumnjičava da li će se ova saradnja uopšte obistiniti, s obzirom na to da nikoga osim Kristofa nisam poznavala, ali sam ubrzo shvatila da je reč o profesionalnoj i ozbiljnoj ekipi - kaže Ana Stanić.
- Barbaru sam srela tek u studiju, na snimanju pesme. Ovo je za mene bilo korisno i zanimljivo iskustvo, jer sam se uverila da se radi o zemlji koja je mnogo naprednija od naše u muzičkom biznisu. Takođe, smatram da ova saradnja u budućnosti može da mi otvori mnoga vrata.

Poslednjih godina niste baš bili prisutni na muzičkoj sceni. Da li je jedini razlog sin Vuk?
- Tokom trudnoće, i prvih meseci posle rođenja deteta, želela sam potpuno da se posvetim novoj ulozi. Onda sam, nažalost, shvatila da je stanje u našoj muzičkoj industriji postalo takvo da ste kao umetnik prepušteni sebi i tretirani kao trgovac koji se cenka za svoj kamion krompira. S druge strane, sponzori najčešće nemaju volje da ulažu veliki novac u muzičke albume, tako da grandiozni projekti - snimanje albuma u ozbiljnom studiju, sa dobrim muzičarima, gostima i autorima - moraju da sačekaju bolja vremena. Zato ću izdavati singlove dok se ne stvore uslovi za snimanje albuma.

Kako izgleda vaš dan sa sinom i ko brine o njemu kada niste sa njim?

- Angažovali smo dadilju koja ga svakodnevno čuva, a moja mama uskače kada god je potrebno, tako da suprug i ja stižemo da se posvetio svojim obavezama, ali i izlascima. Zbog prirode mog posla, veći deo dana provodim kod kuće i ne postoji nijedan segment Vukovog života koji propuštam. Možda večernje šetnje sa tatom, pošto tada oni obično idu sami.

Rekli ste da niste dozvolili da vam majčinstvo promeni stil i kvalitet života. Na šta ste konkretno mislili?
- Žene kada se udaju i postanu majke totalno promene život. Ne izlaze, ne oblače se isto, fizički se zapuste i postanu ozbiljnije. Srećna sam kada mi ljudi kažu da se uopšte nisam promenila otkako sam majka, nisam izgubila neposrednost i duhovitost. Volim i da izađem, svakodnevno idem na reku i skijam na vodi, a ove godine sam počela da učim i kajt surf. Ne dozvoljavam da se ulenjim i postanem troma zato što sam mama.

Koje ste navike, ipak, morali da menjate?
- Ranije idem na spavanje, jer me jurnjava oko Vuka umori. Ne mogu da otputujem negde bez prethodnog planiranja i priprema. Sve dnevne aktivnosti moram da završim na vreme i stignem kući dok je dadilja još tu. Ali to je mala promena, nikako žrtva, u odnosu na suštinsku blagodet majčinstva.

Oprobali ste se i kao dizajner venčanica i večernjih haljina. Pripremate li novu kolekciju?

- Nisam to tako podelila. Stalno ubacujem nove modele i ne pravim kolekcije u klasičnom smislu. Mnogo sam posvećena kreiranju večernjih haljina, a tu je i zajednička kolekcija koju sam uradila sa Aleksandrom Jeftanović.

Kako biste obukli savremenu ženu?
- Pre svega, mora da ima lični stil, da nosi ono što joj se sviđa i što joj stoji. Potrebno je da razume priliku i povod, da istakne adute, ali pre svega svoju ličnost.

U kakvoj garderobi se osećate najizazovnije?
- U svilenoj košulja-haljini sa kaišem oko struka i diskretnim štiklama. Ranije sam se tako osećala u farmerkama i korsetu, ali se valjda pomalo menjam.

Hoćete li i dalje da sarađujete sa kreatorom Leboom?

- To se već faktički dogodilo, kada smo snimili spot za pesmu "Besame mućo". Kristof je radio kostime za Barbaru i mene, a snimile smo i set fotografija koje će on koristiti za svoju kampanju u Francuskoj, ali i šire.

Poslednji singl koji je Ana snimila je pesma "Panika", a o tome šta u njenom životu izaziva paniku, pevačica kaže:
- Stalno sebi stvaram paniku, odnosno upadam u situacije kada mi skače adrenalin, verovatno zato što to podsvesno volim.

Izvor i foto: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti