Miloš Krasić: Uzburkane emocije nakon posete rodnoj Kosovskoj Mitrovici

Miloš Krasić: Uzburkane emocije nakon posete rodnoj Kosovskoj Mitrovici

Autor: | 13/08/2013

0


Pored brojnih obaveza koje su sastavni deo života profesionalnog sportiste, kao i onih vezanih za porodicu, fudbaler Miloš Krasić pronalazi vreme i da se bavi humanitarnim radom. Prvotimac turskog kluba "Fenerbahče", koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici, gde mu žive roditelji i mnogobrojna rodbina, pauzu između dve fudbalske sezone iskoristio je da poseti rodni grad. Ponosni dvadesetdevetogodišnji otac kćerke Mile, koju mu je podarila supruga Mirjana, sa kojom je trinaest godina u skladnoj ljubavi, sa porodicom je otišao kod familije na Kosovo. Boravak u gradu u kome je odrastao Miloš je iskoristio da se humanitarno angažuje i pomogne bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Pošto je upućen u probleme koje ta lekarska ustanova ima, odlučio je da im bar na neki način olakša uslove za rad.
- Tokom posete Kosovskoj Mitrovici sreo sam se sa drugom iz detinjstva koji radi u bolnici u mom rodnom gradu. Zajedno smo obišli tu medicinsku ustanovu i u razgovoru sa direktorom izrazio želju da im na neki način pomognem. Želeo sam da im obezbedim nešto što im je najneophodnije. Pitao sam ih šta bi im najviše značilo, a oni su mi objasnili da im nedostaju ambulantna kola. Saznao sam da u mnogim slučajevima pacijenti koji su hitno morali da budu prevezeni u Beograd ili u Kraljevo nisu imali odgovarajuće prevozno sredstvo za transport, a život ljudi zavisi od toga da na vreme stignu do bolje opremljenih ustanova. Mnogo mi je drago što sam bar na neki način uspeo da im olakšam posao, a posebno što mogu da pomognem gradu u kome sam rođen.
Roditelji uspešnog fudbalera bili su radosni što im je sin došao u posetu, a naročito su se obradovali unuci.
- Bili smo kod bake i deke koji su se svakog dana igrali sa unukom, želeli smo da ih obradujemo jer čitave godine imamo mnogo obaveza pa ne stižemo redovno da ih posećujemo, a oni su sada u godinama kada im nije lako da putuju - kaže Miloš koji ovog leta sa porodicom neće otići na more.
- Žao mi je što ove godine nismo zajedno otišli na more, ali smo ipak bili na okupu i u Novom Sadu kod ženine familije i kod mojih roditelja. Da bih se što bolje pripremio za nerednu fudbalsku sezonu tokom letnje pauze, svakodnevno sam trenirao. Inače, moje devojčice bile su na moru sa porodicom brata moje supruge i kumama, a uskoro će mi se pridružiti u Istanbulu - kaže na kraju razgovora Krasić.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti