Saveti za harmonizaciju

Saveti za harmonizaciju

Autor: | 13/08/2013

0

Održavanje doma je, naravno, svakodnevno, ali se savetuje da se generalno čišćenje uvek obavi pred smenu godišnjih doba.

Pre svake promene godišnjeg doba, trebalo bi tri dana pre tog datuma, taj dan i još naredna tri dana sve generalno očistiti, spremiti. Radove uvek započeti sa leve strane na desno.

Pretrpan prostor stvara otežanje u komunikaciji i proizvodi loše energetske vibracije, ali ni manjak nije dobar. Uvek treba prostor harmonizovati, jer vaš dom ste vi.

Ako imate osećaj da vas prostor "tera", to znači da ga morate oplemeniti, razveseliti postavljanjem detalja koji pozivaju na boravak. Dobra energija u domu postiže se ako je prostor harmonizovan. Prostor treba da probudi zelju u nama da se vratimo u njega. Previše zemljanih boja (braon tepih na pr.) u centru doma, vraćaju na prošle događaje i stalno se priča o prošlosti. U stanu držite svetiljke od soli.

HIMALAJSKA SO se koristi kod glavobolje i migrene, jača koncentraciju, podstiče kvalitetne odnose. So se drži u činijici na podu, a može se i prosuti u uglove prostorije.

KRUPNA MORSKA SO skuplja negativnu energiju. Može se držati u stambenom ili radnom prostoru. U staklenu teglu ili činiju sipati krupnu morsku so i sipati vodu. Ostaviti da stoji. GONG držati pored ulaznih vrata. Pomoću njega aktivirati nebeske zvukove.

JABUKE ili keramičke kuglice držati na tanjiru ako želite nova prijateljstva.

ZMAJ, gospodar istoka kuće. Pomaže za prilike u karijeri. Ne bi trebalo da bude u spavaćoj sobi.

CENTAR STANA (ili sobe) uvek povezan sa stabilnošću.

STAKLENI ZIDOVI, i uopšte velike staklene površine, povezuju s prirodom i eksterijerom, ali tu je potreban veliki oprez. Previše stakla izaziva umor, a moguće su i povrede i štete ako se stakla razbiju.

STAKLENA ČINIJA ZA NOVAC - stavljati samo krupne novčanice.

CRNA ČINIJICA ZA NOVAC pretvara energiju u jedan korak dalje - za spoljne i unutrašnje bogatstvo. Zavisno od toga šta se u činijicama nađe to će se i ostvariti. Ne treba ih držati ni na dohvat ruke, jer će se stalno uzimati ostavljeni novac za sreću.

SLIKE U DOMU  Slika starog čoveka nagoveštava dugovečnost. Slika vodopada u sektoru 1 nagoveštava uspešnu karijeru. Slike s vatrenim bojama pomažu da se podstiče ugled. Slike mladog, zelenog drveta (u sektoru 4) pomaže da se svori obilje. Slika feniksa pomaže da se stvori široki put u životu.

DUGA
Ako vam je neko obećao da će za vas skinuti DUGU S NEBA, onda se sigurno malo šalio, jer dugu niko nikad nije dodirnuo, niti spustio na zemlju. Ali bi bilo dobro da u domu imate sliku duge. Ona uvek usrećuje ljude i njenih sedam spektakularnih, svetlećih boja znače čaroliju, novi, lepši život.

CRVENI PEČAT
Na kineskim slikama uvek se mogu primetiti mali crveni pečati koji obaveštavaju ko je umetnik, kada je slika nastala, mesto gde je slika nastala. Njegova vizuelna snaga (crveno-boja vatre) je jaka, jer taj mali pečat i kaligrafski ispisan tekst šalju određenu pozitivnu poruku.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor jabuke so

Najnovije vesti