Marija Karan dobila ulogu u filmu o životu Nikole Tesle

Marija Karan dobila ulogu u filmu o životu Nikole Tesle

Autor: | 31/07/2013

0

Marija Karan ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Naime, ona će predstaviti osećanja brojnih žena koje su bile očarane šarmom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle u filmu o njegovom životu pod nazivom "TESLA".
Jedva čekam da počnem da snimam film o našem najistaknutijem naučniku - izjavila je Marija, koja će svoje scene snimati u Srbiji, sa dijalozima na srpskom jeziku.
- Majkl Enton je napisao scenario koji je autentičan i iskren. Dopada mi se što je imao potrebu da razume važnost Teslinog porekla, kao imigranta u Americi koji je uprkos svim problemima ostao svoj i tvrdoglavo uporan. Ovo nije tipičan američki film.
Marija u filmu koji producira kompanija Silvermask Films igra Braku, lik zasnovan na nekoliko žena koje su postajale u stvarnom životu.
- U svom istraživanju o Tesli otkrio sam da je kod njega postojao veliki sukob kad je reč i braku ili romantičnim odnosima uopšte - izjavio je režiser filma Majkl Enton.
- Smatrao je da takvi odnosi predstavljaju veliku smetnju koja pred pronalazača postavlja prepreke ostvarivanju njegovog najvišeg potencijala. Bez obzira na to, njegov izgled i slava činili su ga predmetom interesovanja brojnih žena, ali izgleda da on nikada nije promenio svoj stav.
Iako je lik Brake izmišljen, Majkl objašnjava sledeće:
- Braka je jedan od samo nekoliko izmišljenih likova koje sam uvrstio u film jer predstavlja sve one žene koje je Tesla tokom celog svog života odbijao zbog svoje nepokolebljive posvećenosti nauci. Ubacio sam je u film u periodu u Nikolinom životu kada je bio najranjiviji: u dve nedelje koje je proveo u Gospiću nakon majčine smrti. Odnos je slučajan i ni Braka ni Tesla ne insistiraju na njemu. Njegov dalji razvoj biva naglo prekinut, što odslikava samu Teslinu prirodu.
Marija kaže da su je privukli kvalitet i integritet scenarija i dodaje:
- Majkl Enton subjektivno i lično pokušava da iznese istinu. U fokusu je značaj Teslinog rada za savremeni život, njegova snažna volja i potencijal da inspiriše i ohrabri ljude da istraju u svojim naporima i možda kao i glavni junak njegovog filma doprinesu čovečanstvu i naraštajima koji dolaze.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin