Lepa Brena i Slobodan Živojinović: Kraljevski doživljaj poznatih supružnika

Lepa Brena i Slobodan Živojinović: Kraljevski doživljaj poznatih supružnika

Autor: | 28/07/2013

0


Poznati bračni par Lepa Brena i Slobodan - Boba Živojinović nedavno su na poziv „Svetske teniske federacije“ boravili u Versaju na proslavi stogodišnjice postojanja te asocijacije. Tom prilikom skladni supružnici obišli su veličanstveni dvorac i uživali su u glamuroznom prijemu na kome je organizovan zanimljiv program.
Međunarodna teniska federacija svake godine održava zabave na veličanstvenim mestima, a ove godine, za veliki jubilej, stogodišnjicu postojanja, izabrali su da to bude zamak „Versaj“, nedaleko od Pariza. Dvorac, koji je obavezna turistička destinacija i dnevno ga obiđe više od deset hiljada turista, bio je idealan odabir za održavanje otmene proslave na kojoj je bio veliki broj poznatih zvanica.
- Versaj je zapravo predgrađe Pariza, a ranije je bio glavni grad francuskog kraljevstva. Širom sveta poznat je i po palati koja je bila kraljevski dvorac, to je nešto najfascinantnije što sam ikada videla. Toliko predivnih slika na jednom mestu, veličine deset puta deset metara i više, potpuno me je ostavilo bez daha. Ne postoji zid na kome nema slika velikih umetnika još iz 13. veka. Kapija na ulazu i sve što je moglo da se pozlati, pozlaćeno je. Kraljevski kreveti su visoko podignuti, pa ne znam kako su se kralj i kraljica peli na krevet. Interesantno je što je svako za sebe imao svoje odaje, što mi se mnogo dopalo, tako da nisu viđali jedno drugo kad nisu za prikazivanje i gledanje - ne krije Lepa Brena oduševljenje dok sabira utiske. Pre boravka u Versaju dve nedelje boravila je sa drugaricama u Monte Karlu, gde već dve decenije ima stan.
Manifesticija u Versaju na kojoj je bila sa suprugom okupila je tri stotine zvanica iz celog sveta: Austalije, Amerike, Kanade, Evrope.
Nekadašnji teniski as i bivši predsednik „Teniskog saveza Srbije“ Slobodan - Boba Živojinović bio je sa suprugom Brenom pozvan na ovu proslavu sa svečanom večerom. Prijem je bio nešto nesvakidašnje što vredi doživeti.
- Bilo je vrlo impresivno. Svi su bili u svečanim odelima, smokinzima, a dame su bile u glamuroznim toaletama. Zaista dobijete osećaj da ste u nekom drugom vremenu jer ste u jednom zamku, a na jelovniku su gastronomske delicije. Uživate u najboljim vinima, i taman kad pomislite da vas ne može ništa iznenaditi, elegantni konobari vam donesu ribu na kojoj stoji komadić zlata. Ceo dan smo proveli u obilasku zamka i vrtova sa fontanama, da bi se veče završilo spektakularnim vatrometom - govori u dahu Brena.
Dvorac „Versaj“ poznat je i po tome što se u njemu odigralo više važnih istorijskih događaja.
- Interesantno je kada se nađete na mestu gde su se donosile istorijske odluke, a vi ste tu drugim povodom. To zaista može da se doživi kao bajka. Tu su službovali ambasadori više evropskih zemalja, političke delegacije, a najznačajniji politički događaj bio je sklapanje Versajskog mira 1919. godine - zaključuje zgodna folk diva.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Privatni album

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin