Marija Petronijević: Promenila bih frizuru zarad dobre uloge

Marija Petronijević: Promenila bih frizuru zarad dobre uloge

Autor: | 27/07/2013

0

Dvadesetpetogodišnja glumica Marija Petronijević, čiju lepotu i zavodljivost mnogi porede sa najpopularnijom Italijankom Monikom Beluči, popularnost je stekla ulogom Jasne u filmu "Zavet". Slučajna pojava na filmskom platnu ovu crnku iz Požege vinula je u svet poznatih, pa je mlada dama ubrzo obezbedila svoje mesto i rolu u jednoj od naših najgledanijih domaćih serija - "Selo gori a baba se češlja". Likom doktorke Ivane u poznatoj seriji Marija je sebi obezbedila narednu ulogu. Tumačeći lik Elze Rabinović u filmu "Drug crni u NOB-u", još jednom je pokazala svoje glumačko umeće. U međuvremenu, radoznalost ju je odvela u neke od popularnih rijaliti šou-programa. Da je dobra kuvarica, kada zatreba, pokazala je u emisiji "Prvi kuvar Srbije" u kome se takmičila. Učestvovala je i u poslednjem serijalu rijalitija "Farma", gde se kratko zadržala.
Šarmantna crnka uživa u skladnoj emotivnoj vezi sa poznatim sportistom i predsednikom Rukometnog kluba "Vojvodina" Vladimirom Mandićem. Željna izazova i novih glumačkih ostvarenja, Marija se nada novoj filmskoj ulozi zbog koje bi, ako treba, i skratila svoju raskošnu crnu kosu. Voli da se oblači elegantno, najbolje se oseća u dobro skrojenim haljinama. Ekstravaganciju ističe crvenim ružem za usne i narandžastim odevnim komadima. Veoma joj je važno kako se njen partner oblači, uzore u modi nema već prati unutrašnji senzibilitet.
- Imati stila je više od pukog praćenja i razumevanja mode. Smatram da stil u velikoj meri pokazuje čovekov karakter i kreativnost. Svoj stil okarakterisala bih kao veoma praktičan, u skladu sa situacijom, dovoljno elegantan. Stil se razvija s vremenom, niko se nije rodio s njim - na početku razgovor za magazin "Hello!" kaže Marija.

Koji odevni komad posebno volite da nosite?

- Najelegantnije i najženstvenije se osećam kada imam fino ukrojenu haljinu. Uz to volim da obujem efektne sandale sa visokim potpeticama. Volim kada na drugima vidim eksperimentisanje alternativnim stilom u kombinaciji sa elegancijom, ali ja se pre odlučujem za visoku eleganciju.

Kako ste se oblačili kao tinejdžerka?

- Volela sam da svaki komad odeće prati liniju tela, obožavala sam da kombinujem helanke raznih dezena i boja. Vidim da se ta moda vraća. Kao tinejdžerka nosila sam lepršave haljine, što i sada volim.

Stidite li se nekog vašeg stajlinga iz mlađeg doba?
- Naravno da ih je bilo, ali rekla bih da su to stilske greške. Pošto sam volela da nosim šarene helanke u tom obilju boja, umela sam ponekad da preteram ili da ih uklopim sa majicom u neodgovarajućoj boji. Mada, moje godine su to dozvoljavale, tako da je i to bilo simpaticno.

Jeste li imali uzore kada je reč o stilu?
- Nikada nisam imale uzore, niti ih sada imam, uvek sam sledila lični senzibilitet.

Za koji deo garderobe ne žalite da potrošite novac?
- Postoje modeli haljina koji su uvek aktuelni i moderni, pa za tako šta ne žalim novac. Pored haljina, za dobar komad džinsa ne žalim novac, jer može dobro da se kombinuje, kako za dnevne prilike, tako i za večernje, sa dobrim nakitom, košuljom i visokim potpeticama.

Imate li omiljene boje kada je moda u pitanju?
- Trenutno mi se veoma dopada narandžasta boja koja savršeno pristaje uz preplanuli ten, podseća me na more, plažu, sunce i leto. Takođe, volim crvenu, mislim da mi lepo stoji.

Da li nekada zarad lepog izgleda trpite neudobnu odeću ili obuću?

- Trudim se da biram kvalitetne i udobne komade, ali ponekad zarad dobrog izgleda na setu ili na fotografisanju za neki časopis, umem i da istrpim neudobnost. Jako visoke štikle, korseti i slične stvari, koliko god da su kvalitetno urađeni, nisu sinonim za udobnost, a volim da ih nosim.

Čemu dajete prednost, visokim potpeticama ili ravnoj obući?
- Ženstvenije se osećam na visokim potpeticama, ali ne izbegavam ravnu obuću. Baletanke mogu odlično da se iskombinuju sa lepršavim haljinama za dnevnu varijantu.

Budući da ste glumica, postoji li uloga zbog koje biste se ošišali ili ofarbali u plavo?
- Volim dugačku kosu, prirodnog izgleda i boje. Negujem svoju kosu, ali zarad dobre uloge prihvatila bih promenu frizure, jer sam profesionalac.

Koji su vam omiljeni šoping centri?

- Nemam određenu lokaciju, niti radnju u kojoj isključivo kupujem. Volim da pogledam na više mesta šta ima u ponudi.

Da li ste rob markiranih stvari i imate li omiljene brendove?
- Brendirana garderoba nije garancija za dobar izgled. Može da bude samo ulaznica, ali nije od presudnog značaja za stil. Bitnije je kako uklapate odevne komade i kako to nosite. Postoje brendovi čiji mi se dizajn dopada, ali ne bih nabrajala.

Volite li da kupujete na rasprodajama i jeste li strpljivi da sačekate sniženja?
- Volim kada na rasprodaji pronađem nešto što mi dobro stoji i što mi se dopada, ali to se retko dešava pošto se obično lepe stvari brzo rasprodaju. Kada mi se veoma dopadne, odmah ga kupim.

Koji su vam omiljeni delovi asesoara?

- Obožavam da nosim nakit. Svaka odevna kombinacija može da se upotpuni dobrim komadom nakita. Dopadaju mi se "Swarovski" kristali jer su efektni i elegantni.

Čuvate li stare stvari ili ih se lako odričete?
- Volim da poklanjam stvari koje više ne nosim, mada postoje i one kojih se ne odričem ni po koju cenu.

Razmenjujete li garderobu sa sestrom ili sa drugaricama?
- Ne, ukusi su nam veoma različiti, ali volim da ih obradujem poklonima. Tačno znam kome bi se šta svidelo i u skladu sa tim im kupujem.

Šta najviše volite da obučetee za večernji izlazak?
- Volim da budem elegantno odevena, često nosim haljine, uske suknje u kombinaciji sa širim košuljama. Volim da eksperimentišem bojama.

Kakav kupaći ste odabrali za ovu sezonu?
- Dopadaju mi se kupaći kostimi veselih boja. Za ovo leto odabrala sam kupaći sa resama u boji kajsije i jedan žutog kolorita. Naravno, uvek je tu i klasični kupaći u crnoj boji.

Ulepšavate li se kada idete na plažu?
- Na plažu ne nosim nakit, to me opterećuje, jer volim da se opustim i rasterećno plivam. Šeširi mi se dopadaju jer su funkcionalni.

Volite li velike ili male tašne i šta se obavezno nalazi u njima?
- Za večernje varijante biram manje torbe jer su elegantnije, a preko dana nosim veće jer su praktičnije. U torbi nosim lična dokumenta, novčanik, telefon, parfem, ogledalce, maskaru, rumenilo, sjaj...

Da li vam je bitan način odevanja vašeg partnera?
- Naravno da mi je bitan.

Koji deo garderobe prvo primetite kod osobe suprotnog pola?
- Ne bih ništa konkretno izdvajala, ali volim da sve bude sa ukusom, umereno i fino uklopljeno.

Postoji li stajling kod muškaraca koji vam deluje odbojno?
- Ne volim da vidim muškarce u pre uskim roze košuljama i pantalonama. To mi ne odaje utisak muževnosti i stila.

Da li ste na neki način uticali na promenu načina odevanja vašeg partnera i on na vaš?
- Naravno, u pozitivnom smeru. Prihvatamo međusobne kritike. Bitno mi je mišljenje partnera, kao i njemu moje.

Trenutno su aktuelne jarke boje, volite da eksperimentišete bojama lakova za nokte i šminke?
- Obožavam jarke boje. Lepo mi stoje ruževi i lakovi u narandžastoj, roze i crvenoj boji.

Budući da ste u ozbiljnoj vezi, priželjkujete li da se uskoro ostvarite u ulozi majke?
- Karijera mi je bitna, ali to ne isključuje moju želju da se ostvarim u ulozi majke. Smatram da je to velika privilegija i dar.

Pošto je vaš sadašnji partner izjavio da više ne želi brak, da li ćete ga vi ubediti u suprotno?
- Verujem u brak kao instituciju i u skladu sa tim i razmišljam. Najbitnije je da između dvoje ljudi postoje ljubav i razumevanje

Koji su vam poslovni planovi?
- Postoje neki planovi koje trenutno ne bih htela da otkrivam.

Piše: Jelena Popović
Foto: Mirko Tabašević
Stilista: Stefan Orlovic
Šminka: Slobodanka Perković, 064 / 800 - 25 - 57
Frizura: Svetlana Bubanja Bucka, 063 / 775 - 71 - 67
Mesto snimanja: Hotel „Falkensteiner“

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin