Viktor Troicki: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri

Viktor Troicki: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri

Autor: | 26/07/2013

0

Viktor Troicki suspendovan je na 18 meseci saopštila je Međunarodna teniska federacija, jer nije doneo traženi uzorak krvi na zakazano testiranje.
U saopštenju Međunarodne teniske federacije (ITF) navodi se da je Troicki bio izabran za testiranje, za koje je potrebno da pruži uzorke urina i krvi. Igrač koji je 53. na ATP listi dao je, međutim, samo urin.
Troicki je naveo da mu je lokalna osoba zadužena za kontrolu dopinga rekla da nema potrebe da daje uzorak krvi, jer se tog dana osećao loše, ali je nezavisni sud zaključio da je službenik za kontrolu dopinga (DCO) rekao igraču da nema pravo da ga savetuje i da ga nije uveravao ni u šta. Sud je zaključio da je to kršenje pravila, i odredio je igraču 18 meseci suspenzije, koja će se završiti u ponoć 24. januara 2015. godine.
Njegov rezultat iz Monte Karla proglašen je nevažećim, a biće mu oduzeti i bodovi i novac osvojeni na turniru.
- Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, potpuno sam nevin. Nikada nisam uzimao nedozvoljene supstance. Jedina istina je da mi je dozvoljeno da ne predam uzorak krvi zato što se tog dana nisam osećao dobro - izjavio je Troicki na konferenciji za medije posle pobede u Umagu i dodao:
- Ne znam zašto imam ovakav tretman. Verovao sam da mogu da predam uzorak sledećeg dana.

Izvor: Beta, zurnal.rs

Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti