Za koru:
- 10 belanaca
- 350 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g bele čokolade
- 500 g višanja iz kompota
- 500 g šlaga
- 5 dl kisele vode
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne istopi.
2. Pred kraj mućenja dodati kašiku sirćeta.
3. U odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu. Sušiti smesu od belanaca na 100 ºC 90 min.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
3. Tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)