Prijem povodom nacionalnog praznika Francuske

Prijem povodom nacionalnog praznika Francuske

Autor: | 14/07/2013

0

U prelepom ambijentu Francuske ambasade održan je prijem povodom nacionalnog praznika Dana Republike. U znak sećanja na 14. jul 1789. godinu i na Francusku revoluciju, Francuzi obeležavaju nacionalni praznik. Na taj dan narod u Parizu zauzeo je zatvor Bastilju, simbol monarhije.
Ambasador Fracuske u Srbiji, Fransoa-Gzavije Denio ugostio je preko hiljadu zvanica u rezidenciji u Beogradu među kojima su bile istaknute javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora. Nakon oficijelnog dela, čestitanja ambasadoru i njegovoj supruzi povodom ovog važnog francuskog praznika, upriličen je koktel pokraj bazena u spektakularnoj bašti koja je bila posebno dekorisana za ovu priliku.

Beli svečani stolnjaci na okruglim stolovima sa mašnama u istoj boji isticali su se na travnjaku, a elegantne toalete zvanica upotpunile su slavljeničku atmosferu. Svečani ton čitavom događaju dao je gudački orkestar koji je nenametljivo zabavljao sve prisutne. Penušava vina i sjajan ketering francuske kuhinje oduševio je goste koji su u neformalnom druženju proslavili povod okupljanja. Prijemu su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, potpretsednica Vlade Suzana Grubješić, lideri opozicije Vuk Drašković sa suprugom Danicom,Vojislav Koštunica i mnoge javne ličnosti.

 

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još