Najgore stvari koje možete učiniti za svoju lepotu

Najgore stvari koje možete učiniti za svoju lepotu

Autor: | 14/07/2013

0

Čak i kada se trudite da činite sve za svoju lepotu, ponekad se potkradu sitne greške koje, nakon određenog vremena, mogu naneti dugotrajnu štetu. Otkrivamo vam najčešće beauty greške.

Peglanje mokre kose

Možda će vaša frizura izgledati dobro, ali peglanjem mokre kose nanosite veliku štetu vašoj kosi zato to izbegavajte, ma koliko negde žurili.

Stiskanje bubuljica

Istiskanjem bubuljica nećete rešiti problem nečistog tena. Naprotiv, time prenosite bakterije, dodatno iritirate kožu, te rizikujkete nastanak ožiljaka. Najbolje je da bubuljice dezinfikujete, te negujete kozmetičkim sredstvima koja ih isušuju.

Izbegavanje zaštite od sunca

Ovu rečenicu ponavljamo po ko zna koji put, ali zaštita od sunca je obavezna tokom cele godine. Nekoliko trenutaka koje ćete potrošiti na nanošenje kreme sa zaštitnim faktorov učiniće da vaša koža izgleda zdravo i mladoliko.

Nepravilna higijena aplikatora

Ako ne čistite aplikatore za šminku, na lice prenosite bakterije i druge nečistoće. Prljave četkice lako mogu uzrokovati upale i iritacije na koži, zato ih jednom nedeljno operite u toploj vodi sa malo deterdženta.

"Popravljanje" mejkapa

Nanošenjem šminke na šminku samo ćete postići neuredan izgled. Puder ne nanosite na već našminkano lice jer ćete začepiti pore, a sigurno nećete izgledati lepše. Šminku nanosite samo na čisto lice.

Brijanje dlačica na licu

Brijanje dlačica na licu nikako nije dobra ideja. Umesto brijača, odlučite se za vosak ili pincetu, jer ćete u suprotnom samo pogoršati problem.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: