Bojana Stojković otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Stojković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 03/07/2013

0


Manekenka Bojana Stojković, kao većina savremenih žena, trudi se da u svakom trenuku bude negovana. Ova lepa dama pažljivo bira proizvode koje koristi, a pre nego što se odluči da kupi određene preparate obavezno ih testira. Iako je potpuno zadovoljna svojim izgledom i genetikom, supruga golmana Vladimira Stojkovića sa kojim ima dvogodišnjeg sina Lava, u ranim dvadesetim godinama odlučila je da uveća usne. U prvom trenutku bila je zadovoljna rezultatom, međutim, kasnije je nailazila na probleme. Zato je pre mesec dana rešila da ispravi grešku i izvadi implante koji su joj smetali, a bolan hirurški zahvat nije joj teško pao jer je ponovo zadovoljna svojim izgledom.

Koliko je bitno da žena u savremenom svetu bude negovana?
- Čini mi se da je to važnije nego bilo kada ranije. Nikada kao sada nije se obraćala pažnja na to koliko su dame negovane, kakvi su im nokti, lice ili kosa. Zahtevi su veoma rigorozni.

Dugo ste živeli u inostranstvu, vode li tamo žene više računa o sebi?

- U zemljama u kojima sam živela imućne žene mnogo vode računa o sebi, dok ovde uopšte nema pravila. Kod nas ima mnogo devojaka koje će poslednje pare odvojiti da odu kod frizera, dok će tamo devojka iz srednje klase, koja verovatno ima mogućnosti da priušti odlazak u salon, sama staviti pakovanje za kosu. Mislim da naše dame više vode računa o svom izgledu, dok je u inostranstvu to uglavnom rezervisano za bogate žene koje onda troše ozbiljne svote novca da bi izgledale što bolje.

Na koji način negujete lice?
- Imam suvu kožu, pa tome prilagođavam negu. Pre otprilike godinu dana počela sam da koristim kozmetiku „La Mer“ koja mi veoma odgovara. Koristim i njihov antirid, kao i mnoge mejkap proizvode. Preparati su zaista skupi, ali ništa bolje nisam probala. Ranije sam takođe koristila proizvode poznatih kozmetičkih kuća, ali i neke koje su dermatolozi pravili za moju kožu, međutim, nisam uvek bila zadovoljna.

Kako birate preparate?
- Preparate za negu gotovo uvek kupujem u inostranstvu u velikim robnim kućama, koje su specijalizovane za kozmetičke proizvode. Tamo volim da isprobam različite proizvode i od prodavačice obavezno tražim testere da bih određenu kremu ili losion neko vreme mogla da koristim kod kuće da vidim kako će mi koža reagovati na nju. Ranije mi se dešavalo da kupim određene kozmetičke proizvode i za njih izdvojim dosta novca, a onda se ispostavi da oni ne odgovaraju mojoj koži bez obzira što je reč o vrhunskoj kozmetici.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?

- Redovno odlazim na tretmane čišćenja lica.

Kako negujete kožu tela?
- Pošto imam izuzetno suvu kožu, posle svakog tuširanja moram da se namažem losionom. Više od deset godina koristim isključivo preparat „Body Butter“ kozmetičke kuće „Body Shop“. Pošto se ti proizvodi ne uvoze kod nas, uvek imam zalihe kod kuće jer mi taj losion najbolje hidrira kožu.

U čemu je tajna vaše vitke linije?
- Imam odlične genetske predispozicije pa za sada ne moram redovno da odlazim u teretanu. Naravno, fizička aktivnost je uvek dobar izbor tako da sam mnogo puta do sada počinjala da treniram, međutim, uvek mi se desi da brzo odustanem. Nisam dovoljno vredna i uporna po tom pitanju, a nemam ni motivaciju. Za sada sam zadovoljna svojom linijom, imam definisane mišiće tako da nemam ciljeve kada odlazim na treninge. Kada bude bilo potrebe da vežbam da bih dobro izgledala, verovatno ću to i raditi.

Na čemu se bazira vaša ishrana?

- Obožavam meso i ako moj obrok ne sadrži neku vrstu mesa osećam se kao da nisam ni jela. Inače, veliki sam gurman, ali volim i namirnice koje su dijetalne i zdrave, kao što su, recimo, riba ili voće i povrće. Moja ishrana je raznovrsna.

Nedavno ste operisali usne, odnosno izvadili silikone, jeste li zadovoljni rezultatom?
- Veoma sam zadovoljna. Godinama sam želela da uradim tu operaciju, međutim, uvek sam odlagala jer je reč o veoma bolnom zahvatu. Sada sam skupila hrabrost i odlučila da pred leto konačno izvadim implante i završim s tim.

Koliko ste imali silikone u usnama?
- Punih dvanaest godina. Kada sam se odlučila na taj korak i povećala usne, bila sam prezadovoljna rezultatom. Prvih sedam, osam godina usne su mi bile savršene, ali vreme je učinilo svoje i silikon je počeo da se pomera. Ta pomeranja su bila mala, prvo milimetar, koji se s vremenom povećao na tri, što se na usnama veoma primećuje, i dobile su potpuno novi izgled koji mi se nije svideo.

Imate li neki savet za devojke koje bi se eventualno odlučile da povećaju usne?

- Nisam osoba koja voli da savetuje druge jer svako ima pravo da radi sa sobom ono što mu odgovara. Moje iskustvo ne mora da bude merodavno kada je neko drugi u pitanju. Ima mnogo devojaka koje su povećale usne i jako su zadovoljne, nema pravila.

Da li ste nekada imali želju da još nešto korigujete na sebi?
- Nikada nisam poželela neku drugu plastičnu operaciju.

Estetska hirurgija je veoma napredovala, kakav je vaš stav o tretmanima podmlađivanja kože?
- Redovno odlazim na mezoterapiju, mislim da je to u tridesetim godinama sasvim dovoljno.

Zbog čega ste, pre izvesnog vremena, odlučili da drastično promenite frizuru?

- Kosa mi je bila veoma oštećena pa je bilo neophodno da se ošišam. Dugu kosu volim samo kada je potpuno zdrava.

Da li posle tog iskustva sada više vodite računa o kosi?
- Pošto sam sa drugaricom nedavno otvorila salon „Image studio“ sada često idem kod frizera i stavljam različita pakovanja za poboljšanje kvaliteta kose.

Prijaju li vam česti odlasci na masaže?
- Obožavam masaže, uvek kada se osećam iscrpljeno idem na tretman. Nekada to bude pet puta nedeljno, a nekada jednom u dve nedelje, sve zavisi od potrebe.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Tijana Todorović
Frizura: Bojan Nastasić, modni studio „Indola“, Bulevar kralja Aleksandra 318, tel. 064 / 127 - 74 - 64
Šminka: Cecilija Vurdelja-Drobac za školu šminkanja „Vurdelja“, tel: 062 / 777 - 008

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti