Si Lo Grin: Ne doživljam sebe kao zvezdu

Si Lo Grin: Ne doživljam sebe kao zvezdu

Autor: | 30/06/2013

0

Tvorac planetarnog hita „Crazy“ i jedan od najvećih muzičara današnjice Si Lo Grin, koji je preksinoć nastupio u Novom Sadu, ekskluzivno za „Blic“ govori o svojim uspesima i planovima. Ove godine izdaje tri nova albuma, a ističe da sebe ne posmatra kao zvezdu. Bitni su, kaže, timski rad i upornost.

Da li ste imali priliku da čujete neke od srpskih muzičara?

- Nažalost, nisam. Kada smo stigli u Srbiju, bio sam veoma umoran od puta, posle smo bili u restoranu, prejeli smo se jagnjetine. Muzike je bilo, ali nisam posebno obratio pažnju, toliko sam se prejeo da sam mislio da ću se onesvestiti (smeh). Srbiju ću pamtiti po sjajnoj jagnjetini. Ispraviću grešku i sigurno ću poslušati neke vaše muzičare - obećao je Si Lo Grin.

Vaši muzički počeci bili su ranih devedesetih godina. Možete li da uporedite tadašnju i sadašnju muziku i muzičku scenu? Šta je drugačije?
- Skoro sve je drugačije. Sada imate mnogo više opcija u smislu tehničkih mogućnosti, ostvarivanja muzičkog integriteta. Internet je skoro svima dostupan, možete slušati sve što poželite. Međutim, kada želite da stvarate, talenat je veoma bitan, on je privilegija.

Kada govorimo o talentovanim muzičarima, bitno je reći da ste ponovo jedan od članova žirija takmičenja „Voice“. Koliko vam to znači?
- Nažalost, u muzičkoj industriji ne moraš više ni biti talentovan da bi bio uspešan, sve što je potrebno jeste dobar menadžment. Ipak, postoji razlika između uspešnosti i stvaranja umetnosti. Naš cilj je da otkrijemo prave talente. Muzička inovacija po kojoj ćete ostati upamćeni u istoriji savremene muzike jeste kreiranje novog soul stila oslonjenog na hiphop, i to ležernog, južnjačkog porekla.

Koliko mislite da je važno obrađivati stare pesme?

- Treba da razmišljate za koga i zašto nastupate i da pazite da se ta publika ne razočara. Stara muzika može dobro da inspiriše, a moja ambicija je da uvek budem inspirisan.

Sarađivali se s mnogim velikim muzičarima poput Madone, Santane... Ko je bio najzanimljiviji za saradnju?
- Divno je sarađivati s ljudima koji imaju toliko talenata. Definitvno, najviše sam uživao dok sam sarađivao s Madonom. Zašto? Pa ona je stvarno velika zvezda.

Dobili ste pet Gremi nagrada, slovite za kralja soula i jednog od najvećih muzičara današnjice. Da li sebe doživljavate kao veliku zvezdu?
- Jedino timski rad ostvaruje snove. Zato ne razmišljam o sebi kao o zvezdi, već o tome koliko je dug put do uspeha i ostvarenja snova.

Ove godine izdajete čak tri nova albuma. Šta publika može da očekuje i hoće li biti iznenađenja?

- Izlazi novi album sa „Gudi mobom“ - „Age Against The Machine“, izaći će novi album grupe „Gnarls Barkli“, kao i moj novi solo album „Girl Power“. Biće iznenađenja svakako, solo album će biti oštriji, efektniji, brži, više seksi.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još