Ksenija Mijatović: Moj život je jedan lep film koji se odmotava

Ksenija Mijatović: Moj život je jedan lep film koji se odmotava

Autor: | 30/06/2013

0


Pevačica Ksenija Mijatović u potrazi za dubljim smislom života otkrila je program čuvene Amerikanke Luize Hej pod nazivom „Heal Your Life“ („Možeš izlečiti svoj život“) koji ju je zauvek promenio. Posle radionice koju je prošla i pozitivnih rezultata koje je osetila, atraktivna dama odlučila je da ode korak dalje i obuči se za trenera. Na taj način postala je jedan od prvih „Heal Your Life“ učitelja na našim prostorima, a uskoro će imati priliku da održi i prvu radionicu. Samo za magazim „Hello!“ Ksenija otkriva svoja nova iskustva.
- Biću iskrena sa vama jer drugačije ne umem. Godinama sam imala utisak da je moj život jedan lep film koji se sam odmotava, ali ipak mu je nešto nedostajalo. To nešto nisam umela da imenujem, ali sam shvatila da tražim dublji značaj i smisao. Zahvalna sam što mi je Bog dao talenat, što od njega mogu da živim, što postoje ljudi koji vole moje pesme, ali to nije bilo jedino što sam želela. Prijateljica mi je preporučila film Luize Hej „Možeš izlečiti svoj život“ koji sam odgledala tri puta zaredom. I tako je sve počelo - počinje priču Mijatovićeva.
- Kao u filmovima, sve je krenulo svojim tokom i po planu koji je, danas to znam, unapred bio određen. Sa svojim mentorom Sinišom Ubovićem prošla sam dvodnevnu radionicu programa Luize Hej i prvi put potpuno drugačije zavirila sam u svoju dušu. Bilo je to neverovatno iskustvo i znala sam da ću biti deo “porodice” Luize Hej. U maju Siniša je obučio prvu generaciju trenera na prostoru bivše Jugoslavije, a među njima sam i ja.
Lepa pevačica moćnog glasa tvrdi da je zahvaljujući novim saznanjima uspela da pobedi sve nesigurnosti koje je osećala u životu. Njena borba sa samopouzdanjem počela je već u devetoj godini kada je dobila vitiligo, bolest depigmentacije kože koju zvanična medicina ne leči.
- Ono što me je dodatno podstaklo da se potrudim da se moj glas čuje i na drugačiji način je što sam kroz život, uz pomoć porodice, morala da se izborim sa sopstvenom nesigurnošću da bih uspela da realizujem sav svoj potencijal i danas budem to što jesam. Veoma sam ponosna na ono što sam danas, a put je bio dug i pun izazova. Kao dete od devet godina, dobila sam vitiligo koji zvanična medicina ne leči, a danas mogu da kažem da mi je on bio veliki učitelj. Postoje i druge stvari koje nam urušavaju samopouzdanje i sputavaju nas da ispoljimo talenat i mogućnosti. Neke od njih se vide, a neke ne, ali sve to nas sputava da imamo lep i uspešan život - iskrena je pevačica koja napominje da promene ne mogu da nastupe preko noći.
- Od kada sam prošla ovaj program moj život se menja nabolje. To je proces koji traje, a najdivnije je saznanje da već ovog trenutka svako od nas može da počne da menja svoj život. Ja sam sebi otvorila vrata za sve svoje velike želje, a jedna od njih je da mi se glas čuje van granica naše zemlje. To je samo delić onoga što želim, ali najlepši jer muzika je moj život. U avgustu ću održati drugu dvodnevnu radionicu “Heal Your Life” programa u Beogradu..
Poznata dama priprema i mnogo novina i u muzičkoj karijeri. Naša publika će imati priliku da čuje njen novi singl u septembru, a za američko tržište je već snimila pesmu „Shine on“.
- Nedavno sam bila u Los Anđelesu, gde sam, na poziv mog američkog producenta, snimila singl na engleskom jeziku “Shine on”. Tamo sam provela sedamnaest dana pa sam imala prilike da se družim sa ljudima iz sveta muzike i da uživam u lepoti Kalifornije. Osećala sam se kao kod kuće. Sada znam, vratiću se tamo jer je moje iskustvo neverovatno - tvrdi Mijatovićeva.
- Tokom leta snimiću spot za novi singl za američko tržište i tada ću svoj rad predstaviti publici. Veoma sam zadovoljna, jer se sve odvija dobro. Moji planovi su i dalje vezani za Ameriku, radiću još pesama na engleskom, ali moja publika će u septembru svakako čuti novi singl za ovo tržište, na srpskom - zaključuje Ksenija Mijatović.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin