Roberto Kavali: Modni spektakl u Budvi

Roberto Kavali: Modni spektakl u Budvi

Autor: | 29/06/2013

0


Jedan od prestižnih svetskih kreatora Roberto Kavali održao je spektakularnu reviju u Budvi, a ova manifestacija čiji je naziv „Fashion Show Roberto Cavalli“ i pre održavanja proglašena je u Crnoj Gori za modni događaj godine. Organizatori prestižnog modnog šou-programa bili su kompanija „Morano Montenegro“, čija je vlasnica Olivera Milačić, a značajan doprinos dala je i Turistička organizacija Budve, kao i glavni sponzori, kompanije „Torch Beach“ i „Boka group“.
Modni mag doputovao je na aerodrom u Tivtu dva dana pre revije privatnim avionom.
- Crnu Goru upoznao sam 2011. godine, kada sam imao peh na jahti blizu Budve i kada su mi meštani srdačno izašli u susret i pomogli da ga prevaziđem. Tu predusretljivost i toplinu dugo ću pamtiti. I obala vam je zaista divna, a i fudbaleri su odlični - rekao je Roberto na aerodromu neposredno po dolasku u Crnu Goru.
Iako je bilo najavljeno da će sedamdesettrogodišnji umetnik biti smešten u najluksuznijem hotelu na Jadranu „Splendidu“, on je odlučio da odsedne u „Avali“, jer je ispred tog hotela održana njegova revija. Ovom prilikom održao je šou koji se sastajao iz dva dela. U prvom, publika je imala priliku da vidi njegovu kolekciju za pripadnice lepšeg pola za proleće-leto 2013. dok su u drugom delu, pod nazivom „Red carper Restrospective“, posetioci videli neke od njegovih najpoznatijih radova, koje je uglavnom dizajnirao za svetske zvezde: Dženifer Lopez, Hale Beri, Naomi Kempbel i mnoge druge.
Neposredno pre održavanja revije, Kavali je održao konferenciju za novinare u „Dukljanskim vrtovima” na Zavali, gde je rado odgovarao na sva novinarska pitanja i otkrio mnoge pojedinosti koje se tiču njegovog rada. Prisutne je zanimalo sa kojim poznatim damama najviše voli da sarađuje.
- Ne bih želeo nekoga da zaboravim i tako izazovem ljubomoru. Modeli bi pre svega trebalo da budu odlične glumice. Manekenke moraju da znaju da se ponašaju na sceni i da umeju da nose haljinu. Ako moram nekoga da izdvojim, to je Naomi Kempbel. Ona ima neverovatnu moć transformacije. Kada obuče haljinu, iz tigrice se pretvara u pravu „cat woman”. To je interesantno posmatrati. Dženifer Lopez je veoma seksi zbog svih njenih atributa. Obično kada joj pravim haljine za crveni tepih to su neke duže elegantnije, dok su za nastupe znatno kraće, u kojima može slobodno da se kreće. Volim da oblačim Hale Beri i Viktoriju Bekam - istakao je Kavali.
Modni spektakl počeo je sa pola sata zakašnjenja. Ispred zidina starog grada u Budvi bila je postavljena bina dugačka trideset metara koja je po želji prestižnog dizajnera bila osvetljena belom svetlošću. Njegove modele nosile su crnogorske manekenke za čiji mejkap je bio zadužen naš poznati šminker Marko Nikolić koji radi za kompaniju “L`oreal Paris”, dok se o frizurama sa svojim timom pobrinuo Šućko Ahmatović. Događaju su prisustvovale mnoge javne ličnosti iz Crne Gore. Između dve revije prikazan je kratak film o Kavalijevoj saradnji sa svetskim zvezdama. Po završetku ovog modnog šou-programa, Roberto se poklonio na bini, što je propraćeno ovacijama prisutnih. Posle uspešne revije sa svojim timom i ljudima koji su učestvovali u organizaciji revije otišao je na "Citadelu", gde je održan afterparti na kome je proslavljen uspešan modni događaj.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: PR

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još