Kraljica Elizabeta II odlikovala Adel

Kraljica Elizabeta II odlikovala Adel

Autor: | 15/06/2013

0


Britanska pevačica Adel i glumci serije "Crna Guja" Rovan Etkinson i Toni Robinson neke su od ličnosti iz javnog života, dobitnici ovogodišnjih priznanja, koja se svake godine dodeljuju povodom rođendana kraljice Elizabete II.
Pevačici Adel (25) dodeljena je titula člana Reda Britanskog carstva (MBE), koji je dodala mnogim priznanjima uključujući nekoliko Gremija i Oskara za numeru za film o Džejmsu Bondu "Skyfall".
Etkinson, koji igra u veoma popularnoj britanskoj seriji "Crna Guja" i u popularnom serijalu "Mister Bin", dobio je titulu komandira Reda Britanskog carstva (CBE), dok je njegov kolega tobio titulu viteza, prenele su agencije.
Ovaj 58-godišnji glumac rekao je da to odlikovanje za njega "veliko iznenađenje i velika čast". Etkinson i njegov kolega Robinson biće odlikovani večeras na 30. godišnjicu prve epizode serije koja je emitovana 15. juna 1983. godine. Među 1.800 ljudi kojima su dodeljena ovogodišnja priznanja su i pevač i tekstopisac Pi Džej Harvi (MBE), spisateljica Džoana Haris (MBE) i mnogi drugi.

Izvor: Tanjug
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti