10 važnih saveta za bezbedno sunčanje

10 važnih saveta za bezbedno sunčanje

Autor: | 11/06/2013

0

 

  • Uvek nanosite optimalnu količinu preparata za zaštitu od sunca. Potrebna je puna kafena kašičica kreme za područje lica.

  • Ukoliko imate kožu lica osetljivu na sunce, svetliji ten, ili ste bili na hemijskom pilingu ili laserskom tretmanu, uvek koristite preparat sa veoma visokim zaštitnim faktorom (SPF 50+) za lice.

  • Osobe koje imaju masnu kožu, kao i kožu sklonu aknama često imaju problem kada dođe vreme za odlazak na plažu. Losioni za sunčanje su često gusti i bogate strukture, što masnoj koži ne odgovara, a u kombinaciji sa pojačanim znojenjem često dolazi do upale i stvaraju se nove akne. Zbog toga, osobe koje imaju masnu kožu ponekad biraju da ne nanesu zaštitu od sunca, što dovodi do još ozbiljnijih problema. Eucerin® SUN transparentni sprejevi za telo, kao i fluidi za lice specijalno su formulisani za masnu kožu i kožu sklonu aknama, a posebno se preporučuje njihova upotreba u toku i nakon tretmana akni.

  • Idealna dnevna rutina za efikasnu zaštitu bi bila da nakon čišćenja lica nanesete svoj preparat za negu lica (osvežavajuću kremu ili „anti age“ kremu), zatim preparat za zaštitu od sunca i na kraju šminku. Ako vam je mnogo da koristite dve dnevne kreme, prednost u letnjim mesecima dajte preparatu sa zaštitnim faktorom.

  • Damama je potreban poseban preparat koji odlično funkcioniše u kombinaciji sa dnevnom kremom i šminkom. Poboljšani preparati za zaštitu kože lica od sunca u Eucerin® SUN liniji za lice ne ostavljaju masne tragove na koži i mogu se kombinovati sa ostalim preparatima za negu kože, kao i sa šminkom. Laki su za nanošenje, brzo se apsorbuju i dostupni su u različitim formulacijama za različite tipove kože. Eucerin®SUN Fluid je pogodan za kombinovanu i masnu kožu, dok je Eucerin®SUN Krema idealna za normalnu i suvu kožu.

  • Stručnjaci smatraju da zaista može da se utvrdi godište dame ukoliko pogledate u njen vrat i dekolte. Zato ih ne zaboravljajte, kao ni to da nanesete zaštitni faktor i na usne i ruke ukoliko planirate da duže vreme provedete na suncu. Usne ne mogu da proizvedu pigmente i posebno su osetljive na UV oštećenja. Vreme provedeno na suncu, bez zaštite, najčešće se prvo vidi na rukama, to su pegice i pigmentne fleke.

  • Dermatolozi nas redovno podsećaju da ne zaboravljamo uši prilikom nanošenja kreme za zaštitu, zato što je to predeo tela koji ima tendenciju da najviše pati od UV oštećenja.

  • Čak i ako ćete biti u hladu potrebno je naneti zaštitnu kremu. UV zraci se reflektuju na nas sa različitih površina koje nas okružuju, pa tako hlad ne pruža dovoljnu zaštitu. Isto važi i kada je oblačno: u zavisnosti od gustine oblaka koji prekrivaju nebo, i do 90% UV zraka i dalje prolazi kroz njih.

  • Suncobran vam neće pružiti 100% zaštitu, a ako ste vozač sigurno ste primetili da, iako držite zatvoren prozor, vaša leva ruka ipak «dobije boju». Razlog je što staklo i tkanine propuštaju UV zrake, pa imajte u vidu i ove situacije i zaštitite se.

  • Ne zaboravite: prilikom izbora preparata za zaštitu od sunca koji odgovara vašem tipu kože, najbolje je da potražite stručan savet u apoteci.

  •  

    Eucerin®SUN Transparentni sprej SPF 30 i 50

     

    Eucerin®SUN providni sprejevi lagane teksture pouzdano štite kožu pri izlaganju sunčevim zracima bez lepljivog osećaja na koži. Preparati su idealni za upotrebu pri sportskim aktivnostima kao i pri izuzetno visokim temperaturama zbog nemasne i nelepljive teksture koja se veoma brzo upija. Eucerin®SUN vodootporni sprejevi su dermatološki potvrđeni da odgovaraju čak i koži sklonoj aknama i iritacijama. Ne zaboravite da nanesete dovoljnu količinu preparata za sunčanje pre izlaganja suncu, kao i posle svakog kupanja i brisanja peškirom.

    Komentari (0)

    Loading
    Goca hellomagazin