Maja Volk: Starost kao usavršavanje mladosti

Maja Volk: Starost kao usavršavanje mladosti

Autor: | 02/06/2013

0


Uspešan dramaturg, profesor na tri fakulteta, muzičar i voditelj emisije „Žene“, Maja Volk odlučila je da se ove godine upusti u još jednu avanturu, a to je da učestvuje u „VIP Velikom Bratu“. Zahvaljujući podršci svoje dece, dvadesetčetvorogodišnje Teodore, dvadesettrogodišnje Milene i osamnaestogodišnjeg Mihaila, nije joj bilo teško da se odluči na ovakav korak, a njena misija je bila da na ličnom primeru pokaže ljudima kako nije teško živeti zdravo i u saglasnosti sa prirodom. U skladu sa svojom maksimom da je starenje zapravo usavršavanje mladosti, ova inteligentna dama ima velike planove za budućnost.
- Nije tajna da sam pre pet godina operisala rak grla, a dok sam se oporavljala od bolesti upoznala sam mog psihoterapeuta i učitelja Gruju, koji mi je otkrio tajne sirove ishrane i mnoge druge korisne stvari. Zahvaljujući njemu shvatila sam da sam svojim lošim životom doprinela da dobijem kancer. Ranije sam mislila da sve mogu i trudila sam se da ugađam drugima čineći sebi zlo. Nisam čuvala svoje grlo već sam ga rabila, pevajući tako da je bolest napala organ koji je najosetljivi - počinje priču Maja.
- Presudni događaj koji je doprineo pojavi moje bolesti je razvod braka, kada mi se raspala porodica i izgubila sam tlo pod nogama. Ubrzo posle toga umrla mi je majka što me je potpuno slomila. Mislila sam da ne mogu da živim bez nje i pored toga što sam imala troje dece. Prvo sam dobila koksaki virus na srcu, a potom i kancer. Ne žalim što se to desilo pošto bez tog iskustva danas ne bih bila ovakva osoba - tvrdi ova uspešna dama koja uskoro planira da pokrene sopstvenu emisiju o zdravom životu.
- Jedan od motiva mog ulaska u rijaliti „VIP Veliki Brat“ bio je da oslušnem tržište i vidim koliko ima zainteresovanih ljudi za vegansku ishranu i zdrav život, i shvatila sam da ih ima mnogo. To neće biti emisija o kuvanju, već o zdravlju i tamo neću biti klasičan voditelj već ću sa svojim gostima diskutovati. Po okončanju ove sezone emisije „Žene“, planiram da odem na Festival frutarijanstva koji se u avgustu održava u Vudstoku, gde ću snimiti prve materijale za svoj novi televizijski projekat. I prošle godine želela sam da posetim tu manifestaciju, ali nisam imala finansijske mogućnosti, a sada, zahvaljujući honoraru koji ću dobiti za učestvovanje u rijalitiju, mogu to sebi da priuštim.
Njena starija kćerka Teodora se osamostalila, dok sin Mihailo živi sa svojim ocem, a ova visprena pedesetčetvorogodišnja profesorka, koja živi sa mlađom kćerkom Milenom, tvrdi da ni na koga, pa ni na svoju decu ne želi da utiče i da im nameće način života kakav ona upražnjava. Njena ideja je da ih samo svojim primerom motiviše.
- Moja deca već sada jedu uglavnom sirovu hranu, ali nisu potpuni vegani. Ne trudim se da im nametnem takav način ishrane jer je njihov život u njihovim rukama i imaju potpuno pravo da ga unište kao što sam i ja u mladosti to činila sa svojim životom. Oni su meni odali najveće priznanje kada su mi rekli da žele da ja budem zadužena za ishranu njihove dece - tvrdi Volkova.
Zahvaljući novom pogledu na svet, Maja je naučila da može da živi i bez ljubavi partnera, što joj je u mladosti bilo nezamislivo. U „VIP Velikom Bratu“ ispričala je dirljivu priču o svojoj prvoj ljubavi koju je ostavila jer je želela da istražuje život, ali kada je je susrela posle trideset godina shvatila je da je pogrešila.
- On sada ima divnu ženu i divnu porodicu. Ali, ako nekada ostane sam, u devedeset petoj ili u stotoj godini, ja ću ga čekati - objašnjava Maja.
- Ranije sam smatrala da ne mogu da živim bez ljubavi i da je zaljubljenost inspiracija za svu moju kreativnost. Međutim, shvatila sam da nisam bila u pravu. Sada sam u jednoj kreativnoj fazi, a nisam zaljubljena. Lepota ovih godina je što ste većinu stvari već uradili: krediti za stan su isplaćeni, a deca su odrasla tako da možete da uživate u lepoti života - tvrdi Maja čiji je životni cilj da doživi sto trideset godina.
- To je moj cilj i projekat na kome radim. Zbog toga se hranim isključivo sirovom hranom i redovno vežbam. Planiram da i u osamdesetoj godini istrčim maraton, ali i da učestvujem na "Olimpijskim igrama" veterana - zaključuje poznata profesorka.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin